Toyota Boshoku`dan ikinci fabrika

02.07.2007 - 11:50 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Toyota Boshoku Türkiye Yönetim Kurulu Grup Müdürü Mustafa Nergis, Toyota Türkiye`nin yeni modeli Auris`in metal parçalarını üretmek için yeni bir fabrika kurduklarını söyledi. Metal fabrikasının açılışı 3 Temmuz`da gerçekleştirilecek.
Toyota Türkiye Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ`ye koltuk üreten Toyota Boshoku Türkiye Grup Müdürü Nergis, geçen yılı 140 milyon avro ciro ile kapattıklarını, 2007 cirosu hedefinin ise 252,3 milyon avro olduğunu açıkladı. Toyota Türkiye`nin en büyük tedarikçisi olduklarını belirten Nergis, bin kişiye istihdam sağladıklarını, bu rakamı önümüzdeki sene sonunda bin 200 kişiye ulaştıracaklarını belirtti.
Toyota Türkiye`nin yeni modeli olan Auris`ın metal parçalarının daha önce Fransa`dan getirildiğini ve montajının Bursa`da yapıldığını anlatan Nergis, Geçen şubat ayında Auris modelinin üretimiyle metal fabrikası da üretime geçti. Metal fabrikası için ciddi yatırımlar yapmayı planlıyoruz diye konuştu.
Japon şirketlerinin genelde üretim odaklı olduğunu, bulundukları çevrede olup bitenle çok da ilgilenmediklerini söyleyen Nergis, fabrika olarak yeterince büyüdüklerini ve sosyal sorumluluk açısından bulundukları kent olan Adapazarı`na bir şeyler yapmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.
 

Hisse Başarıyla eklendi