Toprak`ın avukatı off-shore`cuları dinleyecek...

15.07.2003 - 09:51 | Son Güncelleme :


Halis Toprak`ın avukatı Turgut Tavşanoğlu, İmar Off-shore`un mudileri ile Uzan Grubu arasında köprü olacak

33 yıllık eski eşi Ayşe Toprak`tan boşanma davasında işadamı Halis Toprak`ın avukatlığını üstlenen Turgut Tavşanoğlu şimdi de İmar Bank Off-shore mudilerinin derdini dinleyecek.

Uzan Grubu, İmar Bankası`nın faaliyetine son verilmesinin ardından Kıbrıs`ta faaliyet gösteren İmar Bank Off-shore`un mudileri ile temasa geçmek için Turgut Tavşanoğlu`nun sahibi olduğu Tavşanoğlu Hukuk Bürosu ile anlaştı.

BDDK`nın off-shore hesaplarına yönelik yaptığı açıklamaların ardından dün gün boyunca Tavşanoğlu Hukuk Bürosu`nun ilanında yer alan telefonlar susmak bilmedi. İmar Off-Shore`un faaliyetlerinin sürdürdüğüne dikkat çekilen büronun verdiği ilanda off-shore mudileri ile 21 Temmuz`dan sonra irtibata geçileceği belirtildi. İmar Bankası yerine yeni bir muhabir banka seçilip seçilmeyeceği belirsizliğini korurken, off-shore mudilerinin sorunlarının iletilmesinde aracılık faaliyeti üstlenecek olan Tavşanoğlu Hukuk Bürosu harekete geçerek şimdiden BDDK ile görüşmelere başladı. BDDK yetkilileri ile yoğun temaslar içinde olan büro bu aşamadan sonra yapılacaklara yönelik yol haritasını oluşturmaya çalışacak. Off-shore hesaplarının güvence kapsamında olmadığının altı çizilen BDDK`nın son yaptığı açıklamada, İmar Bankası`nın paraları gönderdiği off-shore bankasının bu paraları İmar Bankası`na ödemesi halinde, bankanın ödemeleri mudilere yapabileceği duyurulmuştu. BDDK, İmar Bankası`na verilen talimatlara aykırı olarak yurtiçi mevduata dönüştürüldüğü tespit edilen off-shore hesapların garanti kapsamında ödenmesinin mümkün olmadığını da belirtti.

MUDİLER EYLEMDE
İmar Bank Off-Shore`un yüzde 86`sı Liechtenstein`de kurulu PAKRAK Finance and Trade şirketine ait. Bu şirketin yüzde 70`i Kemal Uzan`a ait bulunuyor. Bankada 2001 yılının ilk yarısına ait verilerle yaklaşık 16 bin 321 adet hesap var. İmar Bankası`nın yaklaşık 174 milyon doları depo olarak tuttuğu belirtilen İmar Bank Off-Shrore`de bireysel müşterilerin ağırlıkta olduğu vadeli mevduat hesaplarında yaklaşık 323 milyon dolar tutuluyor.

Bu arada dün İmar Bankası`nın bazı mudileri, BDDK önünde toplanarak tepki gösterdi. Mudiler 16 Temmuz`da yeniden BDDK önünde toplanmak üzere dağıldılar.
 

Hisse Başarıyla eklendi