TOBB`un hedefi `iş deneyimli` öğrenci

27.07.2007 - 11:28 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Üniversite mezunları arasındaki işsizlik oranı her geçen yıl artarken üniversiteler öğrencilerinin mezun olduklarında en iyi iş olanaklarına sahip olmaları için yarışıyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ), Ortak Eğitim Programı ile öğrencilerini daha mezun olmadan iş dünyasıyla tanıştırıyor. TOBB ETÜ, 2005-2006 eğitim öğretim yılından itibaren koyduğu ve dört dönemdir başarıyla uyguladığı Ortak Eğitim Programı ile öğrencilerini hem teori hem de pratikte uluslararası standartlarda eğitiyor.
Ortak Eğitim Programı, öğrencinin lisans öğrenimini sürdürürken, ikinci sınıftan itibaren her akademik yılda bir dönem, yani 3.5- 4 ay süreyle, devam ettiği lisans programıyla ilgili bir kamu, özerk kurumda gerçek iş ortamında tecrübe kazanması imkânı bulmasını amaçlıyor. Böylece TOBB ETÜ öğrencileri yaklaşık bir yıllık iş deneyimiyle mezun oluyor.
Bilgisayar programlarına hâkim ve İngilizce bilen öğrenciler asgari ücret seviyesinde ücret alarak çalışıyor. TOBB ETÜ, proje kapsamında 361 firmayla ortak eğitim sözleşmesi imzalayarak toplam 713 öğrenciye uygulama yeri buldu.

`TOBB ETÜ`yü icat çıkarsın diye kurduk`
Modelin Türkiye`de uygulanmasının fikir babası olan TOBB Başkanı ve TOBB ETÜ Mütevelli Heyet Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Eğer önümüzdeki dönemde kazananlar içinde olmak istiyorsak icat çıkarmak zorundayız. İşte biz TOBB ETÜ`yü `icat çıkarsın` diye kurduk dedi. Hisarcıklıoğlu, Uluslararası kabul görmüş, SSCI, SCI ve AHCI tarafından taranan bilimsel yayınlarda öğretim üyesi başına düşen makale sayısında iki yıldır üst üste diğer tüm üniversiteleri geçerek birinci sıraya oturduk dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi