TMSF tahsili gecikmiş alacaklarını satacak

01.07.2003 - 08:34 | Son Güncelleme :

TMSF) portföyünde bulunan ve nominal değeri 250 milyon ABD Doları`na ulaşan tahsili gecikmiş alacaklarını ihale yoluyla satacak


Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) portföyünde bulunan ve nominal değeri 250 milyon ABD Doları`na ulaşan tahsili gecikmiş alacaklarını ihale yoluyla satacak.

TSMF`den yapılan açıklamada, Bankalar Kanunu gereğince hisseleri fona intikal eden bankalardan devraldığı tahsili gecikmiş alacaklar üzerinde tasarruf hakkına sahip olduğu hatırlatılarak, ihaleyle ilgilenen yatırımcıların portföyü yönetebilecek yapıya ve Türkiye`de bir Varlık Yönetim Şirketi kurmak için gereken koşullara haiz olmaları gerektiği belirtildi.

Yatırımcılar, TSMF`nin İş Bankası Balmumcu Şubesi 3359961 Numaralı hesabına 1.500 ABD Doları yatırmak ve bir gizlilik anlaşması imzalamak suretiyle satışa çıkarılacak portföye ilişkin ihale kurallarını ve diğer bilgileri içeren İhale Katılım Dokümanını temin edebilecekler.

Yatırımcıların fondan temin edecekleri gizlilik anlaşmasını 15 Ağustos 2003 günü saat 18.00`e kadar imzalayıp tekrar fona teslim etmeleri gerekiyor. (A.A.)
 

Hisse Başarıyla eklendi