TKBNK Banka İstihbaratı İyi Yapılmalı

28.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Kalkinma Bankasi`Nin Türkiye Ekonomisine Büyük Desteği Olmuştur Ve Olacaktir -Batik Bankalar Durumuyla Tekrar Karşilaşmamak İçin, Bankalari Satin Alacaklarin Ve Banka Kuracaklarin İstihbaratinin Çok İyi Yapilmasi Gerekiyor


ANKARA (A.A) - 28.11.2000 - Türkiye Kalkınma Bankası Genel Müdürü (TKB) Taci Bayhan, Kalkınma Bankası`nın Türkiye ekonomisine büyük desteği olduğunu ve olacağını söyledi. TKB Genel Müdürü Bayhan, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, Kalkınma Bankası`nın önemine değinerek, Bütün ülkelerde kalkınma ve yatırım bankalarına büyük ihtiyaç duyulmaktadır, Türkiye`nin de bankamıza büyük ihtiyacı vardır. Bu ihtiyacın göstergelerini, kamu bankalarının özelleştirilmeleri gündeme geldiğinde, bizim bankamızın adının bile gündeme gelmemesinden görüyoruz dedi. Bankacalık sektöründe son dönemde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Bayhan, şunları kaydetti: Gelişmelerin böyle olacağı daha önceki tarihlerde kendini gösteriyordu.


Batık bankalar durumuyla tekrar karşılaşmamak için, bankaları satın alacakların ve banka kuracakların istihbaratının çok iyi yapılması gerekiyor. Güçlü firmaların bu işe girişmesi gerekiyor. Birde önemli kriterlerden biri mevduat güvecesinin yeniden gündeme getirilmesinde fayda var. Bu limitlerin aşağı çekilmesini faydalı görüyorum. Türkiye`de bankacılık sektörünün iyiye gideceğini ve gelecekte gerçek bankacılığın yapılacağını düşündüğünü kaydeden Bayhan, bankaların kaynaklarıyla hazine bonosu alıp kar etme uygulamasının enflasyon düştükten sonra son bulacağını söyledi. Bayhan, Türkiye`de banka sayısının fazla olduğunu ve bunu azaltmanın yolunun ise birleşmelerden geçtiğini de sözlerine ekledi.
 

Hisse Başarıyla eklendi