TİSK: İş Güvencesi Verimliliği Azaltıyor

25.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), iş güvencesinin verimliliği ve büyüme hızını azalttığını, bunun tüm dünyada kabul gördüğünü savundu.

TİSK`ten yapılan açıklamada, iş güvencesinin, işsizliğin artması, kayıtdışı sektörün büyümesi yeni yatırımların durması, girişimcilik şevikinin kırılması ve yabancı sermaye girişlerinin düşmesi gibi tehlikelere yeşil ışık yaktığı savunuldu.

The Economist`in raporuna göre, Avusturya, Almanya, İtalya, Belçika, Japonya, Yunanistan, Hollanda, Fransa ve İspanya gibi iş güvencesinin fazla olduğu ülkelerin büyük çoğunluğunda toplam faktör verimliliği artış hızının düştüğü kaydedilen açıklamada, işe alma ve işten çıkarmanın kolay olduğu ABD, Kanada, Yeni Zelanda, Avustralya, İrlanda ve Danimarka gibi ülkelerde verimlilik artışının hız kazandığı belirtildi.

Katı ve yüksek maliyetli iş güvencesi kurallarının yeni ekonomiye uyum sürecini aksattığı ve verimliliği azalttığı ifade edilen açıklamada, Verimlilik artışlarıyla büyüme arasındaki doğrudan ilişkin nedeniyle iş güvencesinin daha hızlı büyüme önünde ciddi bir engel oluşturduğu tezi, dünyada genel kabul görüyor denildi.(ANKA)
 

Hisse Başarıyla eklendi