Tıkla kendi kabineni seç

11.07.2007 - 18:11 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/

22 Temmuz Seçim sonuçlarının merakla beklendiği bugünlerde, Ekolay Haber, Türkiye’de eşi benzeri olmamış bir uygulamayla kullanıcılara kendi bölgelerinden seçtikleri partiye oy verdirerek kullanıcının seçtiği partinin kendi kabinesini oluşturma şansı veriyor.

Sözkonusu partinin muhtemel bakanlar kurulunu oluşturmaya çağırıyor.  Ekolay haber, harita sitesi işbirliği ile seçmenlerin bölgelerinde oy verecekleri sandıkları bulmasına yardımcı oluyor. Internet ortamında ilk kez kendi bölgeleri için oy vermelerini sağlıyor. Bununla da yetinmeyip, seçim anketi üzerinden oy verdikleri partinin muhtemel bakanlar kurlu adaylarının oy vermesine imkan veriyor. Uzun süren bir çalışma sonucunda, adayların nitelikleri, söz konusu bakanlıklara uygun olup olmadıkları, politik duruşları ve kariyerleri incelendi ve sonuçta sitemizdeki aday listeleri oluşturuldu.

Bu internet demokrasisinin başlangıcıdır. Bizi yönetenleri yönlendirme imkanı buluyoruz. Bu Türk internet tarihinde devrim niteliğinde bir çalışmadır. Cuma gününden itibaren e kolay kullanıcılarının seçtikleri kabine adaylarını sitemizde görmeye başlayacaksınız. Diyelim ki seçimlerde hiçbir parti tek başına iktidara gelemedi. Bir koalisyon ihtimali var. O zaman aldıkları oy oranlarında bir bakan sayısı hesaplamasından sonra o partinin en fazla oy alanlarından bir koalisyon hükümeti kabine listesi çıkaracağız.

Gelelim doğrudan seçim anketimizde ortaya çıkan şimdiki sonuca. Anketimizi Yüksek Seçim Kurulunun yasakları uyarınca sitemizde doğrudan yayınlayamıyoruz. Yasaklar kalkınca bizim sonuçlarımızı doğrudan seçim sonuçları ile karşılaştıracak ve aradaki farkı ya da yakınlığı birlikte yorumlamaya, Okurlarımızla birlikte anlamaya çalışacağız.

Tıklayın siz de oy vereceğiniz sandığı öğrenin, kendi partinize oy verin ve oy verdiğiniz partiden kendi bakanlar kurulu listenizi yapın.

 

Hisse Başarıyla eklendi