Ticaret Sigorta`dan doktorlara mali destek

11.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Daha önce Doktor Mali Sorumluluk poliçesini uygulamaya koyan Ticaret Sigorta, tıp adamlarına yardımlarını sürdürüyor. Ticaret Sigorta Üretim - Teknik Birimler Koordinatörü Kemal Tumaç, şu anda 60 ilde Doktor Mali Sorumluluk poliçesi sattıklarını belirtti ve Türkiye`de ilk kez mesleki sorumluluk konusunda çalışmalarını doktorlar üzerinde yoğunlaştıran sigorta şirketi Ticaret Sigorta`dır. Doktorların mesleklerini yaparken daha rahat hareket edebilmeleri ve daha iyi hizmet verebilmeleri için şirket olarak yanlarında olmayı hedefledik ve böyle bir ürün üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Acıbadem ve Vatan Hastanesi doktorlarına yönelik bir çalışmamız da var dedi.

Doktor hatalarına karşı;
Doktor Mali Sorumluluk poliçesinin, doktorların yapmış oldukları hatalar neticesinde hastaların sakat kalması, ölmesi nedeniyle hekimlere karşı açılan tazminat davalarında uygulandığını belirten Tumaç, şunları söyledi :

Doktorun hatalı olduğu, Sağlık Bakanlığı Üst Kurulu tarafından belirlenir ve hasta yakınları tarafından doktora ceza davası açılır. Açılan dava sonucunda hasta yakınları davayı kazanırsa, doktor ile ilgili tüm maddi tazminatları sigorta şirketi karşılar. Ayrıca ek bir tazminat ile doktorun mahkeme ve avukatlık masrafları da poliçe kapsamına dahil olur. Türkiye`de doktor sorumluluğu için açılan davalarda ortalama tazminat tutarının 3 milyar lira olduğunu söyleyen Tumaç, Ticaret Sigorta`nın Doktor Sorumluluk Sigortaları`nda 100 milyara kadar tazminat ödeyebileceğini kaydetti.


 

Hisse Başarıyla eklendi