THY İyi Uçuşlar Diler

07.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

THY’nin özelleştirilmesi haberleri hisse senedini tavan yaptırmaya devam ediyor


THY İYİ UÇUŞLAR DİLER

THY’nin özelleştirilmesi haberleri hisse senedini tavan yaptırmaya devam ediyor. Seans içinde hisse senedine talebin devam ettiği gözleniyor. Açılışta tavan olan hissede en iyi alıcıların Piramit yatırım (2244 lot), Eti Menkul (1344 lot), Şeker Yatırım (990), Global Yatırım (639) olduğu gözlendi. Satıcılar arasında ise Abn Amro, Finans Yatırım, Ak Yatırım, Vakıf Yatırım olarak gözleniyor. Hisse ilk seansta 14500 fiyatında işlem görüyor. 4 Aralık’da 9200 fiyatından işlem görürken yaşanan bugünkü artışla 3 günde %58 artış kaydedilmiş bulunuyor.

THY Özelleştirmesi
Özelleştirmeden sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova ile ÖİB Başkanı Uğur Bayar`ın gelecek hafta ortaklaşa düzenleyeceği bir basın toplantısıyla THY`nin satış duyurusunu yapacakları belirtildi. 14 Aralık’a kadar ilan edilecek takvime göre yüzde 51’i blok satış yöntemiyle satılacak olan THY’nin, en geç Nisan ayında özelleştirmesinin tamamlanması planlanıyor. THY ihalesine girecek olan konsorsiyumlarda Türk ortak zorunluluğu olacak.

Yüzde 51 blok satışının ardından kamunun elinde kalacak hisselere ulusal güvenlik nedeniyle imtiyaz hakkı verileceği ve devletin gerekli görülen kararlar hakkında veto hakkına sahip olacağı açıklanıyor.

Öte yandan THY, Kıbrıs Türk Hava Yolları`ndaki (KTHY) hisselerini de satışa çıkaracak. THY`den yapılan açıklamada, KTHY sermayesindeki yüzde 50 hissesinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) aracılığıyla satılmasına karar verildiği bildirildi. THY’nın şu anda yüzde 98.2 hissesi özelleştirme idaresi ait bulunurken, yüzde 1.8`i halka açık bulunuyor. THY ‘yle Koç, Sabancı, Doğan VE Doğuş gruplarının yanı sıra Air France, SwissAir, Lufthansa, British Airways de ilgileniyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi