THY`de restleşme: Greve karşı lokavt kararı

25.07.2007 - 10:39 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve Hava-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri çalışma şartlarında yaşanılan anlaşmazlığın çözümü için dün bir araya geldi. Görüşmede THY tarafı uyuşmazlık konusu idari maddelerin bazılarında da iyileştirme öngören son teklifini sendika yönetimine sundu.
Sunulan nihai teklifte önceki teklifle önerilen sosyal yardım, iyileştirmeler ve ilk yıl için yüzde 10 ücret artışının aynen korunduğu, ikinci yıl için ise oluşacak enflasyon rakamının bir puan üzerinde ücret artışı öngörüldüğü açıklandı.

Bunlara ek olarak ayrıca, intibak süreleri tamamlanmamış tüm çalışanlar için intibak süreleri tamamlanana kadar aylık 120 YTL`lik sosyal yardımın yanı sıra aylık brüt 100 YTL seyyanen ücret artışı teklif edildiği bildirildi. THY yönetimi, sendika yönetiminden konuyla ilgili kararın beklendiğini aktardı.
Öte yandan, THY, `Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu`nun 27`nci maddesinde belirtilen Uyuşmazlığın tarafı olan işveren sendikası veya sendika üyesi olmayan işveren, işçi sendikasının almış olduğu grev kararının kendisine tebliğinden itibaren 6 iş günü içinde lokavt kararı alabilir hükmü gereğince, hak kaybına uğramamak için, muhtemel bir grev halinde uygulanmak üzere lokavt kararı aldığını da açıkladı.
 

Hisse Başarıyla eklendi