THY British Airways`den Değerli

09.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

THY`nın borsa değerinin British Airways`den daha fazla olduğu bildirildi.


NEW YORK (A.A) - Özelleştirilmesi beklenen THY`nin borsa değerinin, British Airways, Swissair gibi büyük havayolu şirketlerinden daha fazla olduğu bildirildi. Amerikan finans gazetesi Wall Street Journal (WSJ) bu konudaki haber-yorumunda, borsaya göre THY`nin değerinin 2.8 milyar doları bulduğunu ve bu durumun gerçekçi olmadığını belirtti. Gazete, ekonomi uzmanlarının değerlendirmesine göre THY`nin yaklaşık 1.5 milyar dolar ettiğini de öne sürdü. THY yetkilileri ise firmanın değerinin 2-2.5 milyar dolar arasında olduğunu savunuyorlar.

-THY`NİN KURTARILMAYA İHTİYACI YOK-

THY`nin borcu bulunduğunu da yazan gazeteye açıklamada bulunan THY Genel Müdürü Cem Kozlu, borcun, ticari bir borç olmadığını, THY filosunun genişletilmesi amacıyla yapılan alımlardan kaynaklandığını kaydetti. THY`nin, kurtarılmaya ihtiyacı olan bir kuruluş olmadığını vurgulayan Kozlu, THY`nin devletten destek almadığını, tersine, devlete katkıda bulunduğunu ifade etti. THY, güçlü bir kuruluştur diyen Kozlu, şirketi satın alacak kişinin muhtemel bir Türk olacağını, ancak Swissair ve Air France`ın da satışa ilgi gösterdiğini belirtti.

-SWİSSAİR, SABANCI`YA ORTAKLIK ÖNERDİ-

Öte yandan THY`ye ilgi gösteren dev kuruluşlardan Sabancı Holding yetkilileri de, gazeteye yaptıkları açıklamada, satış sözleşmesinin açıklanmasını beklediklerini, kararlarını ondan sonra vereceklerini belirttiler. Sabancı Holding yetkilileri, Swissair`in, THY`yi almak için kendilerine ortaklık teklif ettiğini, ancak bu önerinin kabul edilmediğini de açıkladılar. Özelleştirme İdaresi yetkilileri ise HY`nin satışına, Türk firmalarının yanı sıra Lufthansa, Air France ve British Airways`in ilgi gösterebileceğini belirttiler. THY`nin 72 uçaklık bir filosu bulunuyor. Güvenlik açısından mesafe kaydeden şirket, çok şikayet edilen rötarlardan da kurtulmuş görünüyor. THY`nin hisselerinin yüzde 51`inin satışıyla ilgili açıklamanın 14 Aralık`ta yapılmasi bekleniyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi