Tesktil`de Üretim Üssü Türkiye

24.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Fransız Cacharel, ABD`li Levi`s Alman More&More ve İtalyan Zegna Türkiye`de ürettikleri ürünleri iç piyasanın yanı sıra Avrupa`ya satıyor.


Hazır giyim sektöründe kaliteli malı uygun fiyattan üretip doğru servisi veren Türk kuruluşları Avrupalı yatırımcıları Türkiye`ye çekiyor. Fransız Cacharel, Alman More&More, ABD`li Levi`s ve İtalyan Zegna Türkiye`de üretim yaparak tüm dünyaya buradan ihracat gerçekleştiriyor. Türkiye temsilciliğini dört yıldan bu yana Aydınlı Hazır Giyim`e bağlı Aykur İstanbul Hazır Giyim`in yaptığı Cacharel, Türkiye`de üretim de yapıyor. Büyükçekmece`de bulunan fabrikada Cacharel`in erkek giyimini yaptıklarını belirten Cacharel Türkiye Genel Müdürü Ahmet Said Kavurmacı, tesiste günde 900 ceket, 1200 pantolon ve 1400 gömlek ürettiklerini anlattı.


CİROLAR ARTIYOR;

Türkiye`de üretilen Cacharel marka ürünlerin Avrupa ve İsrail`de satıldığını dile getiren Kavurmacı, yılda 2-2.5 milyon dolar ihracat yaptıklarını vurguladı. Son bir yılda Cacharel`in erkek giyiminde hazır giyim tedarikçisi olduklarını belirten Kavurmacı, Cacharel`in üretim ve ihracat üssü olarak Türkiye`yi seçme nedeni eski ve köklü bir kuruluş olmamızdan kaynaklanıyor. Bunun yanında belli bir üretim kapasitesine sahip olmamız ve Pierre Cardin`in de Türkiye lisansörlüğünü yapmamız Cacharel üzerinde etkili oldu diye konuştu. Türkiye`de Cacharel`in şu anda 17 mağazayla faaliyet gösterdiğini dile getiren Kavurmacı, 2003 yılında 35 mağazaya ulaşmayı planladıklarını açıkladı. Cacharel`in geçen yıl Türkiye`de 7-7.5 milyon dolar satış yaptığını belirten Kavurmacı, bu yılki hedeflerini 10 milyon dolar olarak açıkladı.


Almanların ünlü markası More&More, yaklaşık dört yıldan buyana faaliyet gösterdiği Türkiye`yi üretim ve ihracat üssü haline getirdi. More&More`un Türkiye ve Türk Cumhuriyetleri`ndeki tüm operasyonları lisans ve mümessillik haklarına sahip olan Step Hazır Giyim tarafından yönetiliyor. More&More Genel Müdürü Gürkan Günaydın, Türkiye`de daha çok konfeksiyon ürünlerinin üretimi gerçekleşiyor. 80`e yakın imalatçıyla çalışıyoruz. Ayrıca Türkiye`den Rusya`ya ihracat da yapıyoruz dedi. Günaydın, 1997`de 5 milyon dolar, 1998 ve 1999`da ise 6 milyon dolar ciro yapmayı başardıklarını anlattı. 2000 yılında 8 milyon dolar satış hedeflediklerini dile getirdi. Ermenegildo Zegna`nın Tuzla`da Serbest Bölge`de gömlek ürettiğini söyleyen Ermenegildo Zegna Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Kerimol, Üretilen gömleğin yüzde 99`unu yurtdışında bulunan Zegna`lara ihraç ediyoruz. Fabrikanın günlük üretim kapasitesi 650 adet. Bu gömlekler Türkiye`de Zegna, Beymen ve Altınyıldız mağazalarında satılıyor dedi. Türkiye`ye 1989 yılında gelen Levi`s, sekiz yıl önce Levi Strauss İstanbul Konfeksiyon Sanayi`ni kurdu. Kuruluş Çorlu`da üretim yapıyor. Üretimin yarısı yurtiçinde kullanılırken, kalan kısım Avrupa`ya ihraç ediliyor. İhracat yapılan ülkeler arasında Mısır, Ürdün, Azerbaycan, KKTC, Kazakistan, Türkmenistan, Gürcistan, Özbekistan ve Kırgızistan bulunuyor. (RADİKAL)
 

Hisse Başarıyla eklendi