TESK`ten Vergi Affı Isteği

09.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


TESK genel başkanı günday, tbmm`de grubu bulunan siyasi partilerin grup başkan vekillerine gönderdiği mektupta, tüm esnaf ve sanatkarlara vergi affı getirilmesini istedi.


ANKARA (A.A) - 09.12.2000 - Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Deviş Günday, TBMM`de grubu bulunan siyasi partilerin grup başkan vekillerine gönderdiği mektupta, tüm esnaf ve sanatkarlara vergi affı getirilmesini istedi. Günday, yaptığı yazılı açıklamada, dün TBMM`de bulunan 5 siyasi partinin 14 grup başkanvekiline mektup gönderdiğini bildirerek, mektubunda, vergi borcu olan esnaf ve sanatkarların borçlarını ödemede kolaylık sağlanmasını, vergi asıllarını ödemek koşuluyla gecikme faizi ve zammı ile vergi cezalarının affedilmesini istediğini belirtti.



Son bir buçuk yılda 400 bin esnafın kepenk indirdiğine işaret eden Günday,
Bugün ayakta durması bile mucize durumdaki esnafın vergi borçlarının af kapsamı içine alınmaması, bölücü, hortumcu ve işkencecilerle aynı kefeye konulması anlamına gelir dedi. Vergi affının Türkiye ekonomisinin geleceği açısından da bir zorunluluk olduğunu kaydeden Günday, Af olmazsa, esnaf zaten bu borcu ödeyemeyecek ve tümüyle kepenk indirecektir dedi. Vergi verenleri yeni ek vergilerle ve hayat standardı uygulaması ile yeni yükler altına sokulmasının akılcı ve hakca bir uygulama olmadığını ifade eden Günday, mektubunda şu görüşlere yer verdi: Ekonomik durumları gözetilmeden uygulanan istikrar programları nedeniyle ekonomik sıkıntılara göğüs germeye çalışan esnaf ve sanatkarlarımızın büyük bir bölümü vergilerini zamanında ödeyememiş, asıl vergi borcu, gecikme zamları ve faizler ile de büyüyerek artık ödenemez hale gelmiştir. Vergi borcu olan esnaf ve sanatkarlarımıza borçlarını ödemede kolaylık sağlanması, hazinenin kaynak ihtiyacının karşılanmasına mütevazi boyutlarda da olsa bir katkı sağlayacak, esnaf ve sanatkarlarımız da vergi borcu sıkıntısından kurtulacaktır.
 

Hisse Başarıyla eklendi