Telsim`in itirazı kabul edildi

20.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Bulgaristan Yüksek İdare Mahkemesi ihaleye sokulmayan Telsim ortaklığındaki Rumeli Holding`İn itirazını kabul etti


-Bulgaristan Yüksek İdare Mahkemesi İhaleye Sokulmayan Telsim Ortaklığındaki Rumeli Holding`İn İtirazını Kabul Etti -İtiraz İle İlgili Davanın İlk Duruşması 28 Aralık Tarihinde Yapılacak.

SOFYA (A.A) - 20.12.2000 - Bulgaristan`da 2`inci GSM operatörü lisansı için açılan ve Yunan OTE şirketinin 135 milyon dolar vererek kazandığı ihalenin iptal edilme ihtimali doğdu. Bulgaristan Uzak Haberleşme Komisyonu (DKD) tarafından Bulgaristan`da kayıtlı şirketi olmadığı gerekçesiyle son anda ihaleye sokulmayan TELSİM ortaklığındaki Rumeli Holding`in yaptığı itiraz başvurusu Yüksek İdare Mahkemesi tarafından kabul edildi. Yüksek idare mahkemesi savcılığından yapılan açıklamada Rumeli Holding`in yaptığı itirazın incelenmeye değer görüldüğü belirtilerek itiraz ile ilgili dava açılmasına karar verildiği bildirildi. Buna göre Rumeli Holding`in itirazı Yüksek İdare Mahkemesi`nde dava olarak görüşülecek. Davanın ilk duruşması ise 28 Aralık tarihinde yapılacak.

Mahkeme dava sonunda Rumeli Holding`i haklı bulursa GSM lisansı ihalesi iptal edilecek ve yeniden ihale yapılacak. Bulgaristan Uzak Haberleşme Komisyonu 2`inci GSM lisansı için açılan ihaleye, TURKCELL`in de ortaklığının bulunduğu
FİNTUR HOLDİNG, Yunanistan`dan OTE, İngiltere`den VODAFON ve İtalya`dan TİM şirketlerinin katılmasına izin vermişti. Komisyon ihaleye girmek isteyen TELSİM ortaklığındaki RUMELİ HOLDİNGin başvurusunu ise aranan şartlara uygun değil gerekçesiyle geri çevirmişti. Toplam 4 şirket arasında 3 gün süren ihaleyi Yunan OTE şirketi 135 milyon dolar vererek kazanmıştı.
 

Hisse Başarıyla eklendi