Telekomünikasyon Kurulu sektörü kilitledi

09.04.2002 - 15:26 | Son Güncelleme :


Telekomünikasyon Kurulu, görev süresi dolan iki üyesinin yerine atamaların zamanında yapılamaması yüzünden toplanamıyor. Bu gelişme, büyüklüğü katrilyonlarla ifade edilen sektörü adeta kilitledi.

Biri başkan olmak üzere 5 üyeden oluşan ve 4 üyeyle toplanıp, en az üç üyeyle karar alabilen Telekomünikasyon Kurulu, yürüttüğü önemli çalışmaların aksamaması için 29 Mart`ta görev süresi dolan 2 üyenin belirlenmesi amacıyla, bu tarihten yaklaşık bir buçuk ay öncesinde kura çekilişi yapmıştı. Çekiliş sonunda Kurul`un tüketici temsilcisi Erkan Akdemir ile telekomünikasyon hizmetleri temsilcisi Nizamettin Aktay`ın üyelikleri düşmüştü. Telekomünikasyon Kurulu, boşalan üyeliklere getirilecek adayların adlarının zamanında Bakanlar Kurulu`na sunularak, atamaların yapılmaması nedeniyle toplanamıyor. Bu durum, sektörün çözüm bekleyen sorunlarının da askıya alınmasına yol açtı.

Bu arada, Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli`nin, Ulaştırma Bakanı Oktay Vural`ı devredışı bırakarak, halen Kurul`da Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Faruk Cömert ve Hüseyin Edis`i asil aday olarak belirlediği kaydediliyor.

Belirlenen asil ve yedek üyelerle ilgili kararnamenin Bakanlar Kurulu`nun imzasına açıldığı belirtiliyor. Bakanlar Kurulu`nun özellikle ANAP kanadının ya da Devlet Bakanı Kemal Derviş`in, Bahçeli`nin belirlediği isimlere `koşulları yerine getirmedikleri` gerekçesiyle direnmesi halinde, yeni bir krizin baş gösterebileceği vurgulanıyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi