Telekom`un Satışına Yargı Yolu

12.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Hükümet, Telekom ve THY için ihaleye çıkmaya hazırlanırken, meslek örgütleri Telekom kararnamesinin iptali için kolları sıvadı.


Hükümet,Telekom ve THY`nin özelleştirilmesi amacıyla 14 Aralık`ta ilana çıkmaya hazırlanırken, meslek örgütleri Telekom kararnamesinin iptali amacıyla kolları sıvadı. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Telekom`un satışıyla ilgili kararnamenin iptali için dava açmaya hazırlanıyor. Türk Telekom İhale Komisyonu, Telekom`un yüzde 33.5`inin blok satışıyla ilgili çalışmalarını tamamladı. Telekom`un yüzde 33.5 hissenin stratejik ortağa blok satışı amacıyla açılacak ikinci ihale için ilana çıkıldıktan sonra, Telekom`la ilgilenen potansiyel yatırımcıların kayıtları yapılacak. Stratejik yatırımcıların ihaleye giriş `vizesi` alabilmesi için kurulacak konsorsiyumlarda yabancı ortağın payının en az yüzde 51 olması ve bu yatırımcının, deneyimli olması koşullarını taşıması gerekiyor. Bunun ardından potansiyel yatırımcılardan Telekom için teklifleri alınacak. İhale Komisyonu`nca teklifler, maddi boyutunun yanı sıra Telekom`a stratejik ortağın getireceği avantajlar çerçevesinde de gözden geçirilip, sonuçlandırılacak.


THY`nin satış ilanıyla ilgili çalışmalar da tamamlandı. Hükümetin, iki önemli ihalenin de duyurusunun gazetelerde yer aldığı gün Devlet Bakanı Yüksel Yalova bir basın toplantısı düzenleyerek, ÖİB Başkanı Uğur Bayar ile izlenecek ihale prosedürünü anlatacak. (FİNANSAL FORUM)


 

Hisse Başarıyla eklendi