Telekom özelleştirilemez

09.11.2001 - 08:14 | Son Güncelleme :

Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, bu dönemde Telekom`un özelleştirilmesinin mümkün olmadığını belirterek yeni modellerle rekabete açılacağını kaydetti


Ulaştırma Bakanlığı`nın 2002 Mali yılı bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda kabul edildi.

Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, milletvekilleri tarafından yöneltilen eleştirileri yanıtlarken, içinde bulunulan dönemde Telekom`un özelleştirilmesinin mümkün olmadığını belirterek bu kuruluşun farklı modellerle rekabete açılabileceğini kaydetti.

Vural, genel olarak havayollarında yaşanan kriz nedeniyle THY`nin de bugünlerde özelleştirilmesinin mümkün olmadığını bildirerek, bu kuruluşun katma değerli hizmetleri olup olmayacağının değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen`in, Telefon ve uçak ücretleri çok fazla. Benim aylık telefon ve benzin param 1 milyar 100 milyon lirayı buluyor. Bitlis`e geçenlerde uçakla gidemedim, eşim ve çocuğumla otobüsle gittik yönündeki sözlerini de yanıtlayan Vural, Telefon ücretlerinin Türkiye`deki satın alma paritesine göre fazla olabileceğini, ancak uluslararası alana bakıldığı zaman ise durumun böyle olmadığını kaydetti.

Oktay Vural, uçak taşıma ücretlerinin de pahalı olmadığını, bu ücretlerin rekabet ortamı sayesinde ucuzlayacağını sözlerine ekledi.
 

Hisse Başarıyla eklendi