Telekom`dan küresel haberleşme olanağı

18.10.2002 - 13:00 | Son Güncelleme :

Türk Telekom, aboneleri Thuraya Satellite Telecommunications Şirketi aracılığıyla uydu üzerinden mobil kişisel haberleşme yapabilecek


Türk Telekom, aboneleri Thuraya Satellite Telecommunications Şirketi aracılığıyla uydu üzerinden mobil kişisel haberleşme yapabilecek.

Kasım ayında hizmete girecek uygulamada aramaların kontör atış periyodu 1.2 saniye, dakikası da 1.7 dolar olacak.

Thuraya`nın Birleşik Arap Emirlikleri sınırları içinde bulunan yer istasyonları ve uydu üzerinden küresel mobil kişisel haberleşme hizmeti veren küresel veya bölgesel uydularıyla Kişisel Mobil Haberleşme hizmeti sağladığı ve yaklaşık 150 ülkede hizmet verdiği anımsatıldı.

Thuraya`nın Türkiye`de kurulu şebekesi veya uluslararası santrali (Gateway) bulunmadığı için uydu üzerinden küresel mobil kişisel haberleşmenin, transit ülke aracılığıyla yapılabileceği belirtilen açıklamada, Türkiye`den sabit telefon-analog mobil telefon şebekesinden Thuraya şebekesine yalnızca tek yönlü aramalar yapılabileceği bildirildi.

Açıklamada, Türkiye`den Thuraya`ya doğru yapılacak aramalarda kontör atış periyodunun 1.2 saniye, bir dakikalık ücretin ise 1.71 dolar olarak belirlendiğine işaret edilerek, bu şebeke aramalarında indirimli saat uygulamasına ise yer verilmeyeceği kaydedildi.

Şehirlerarası operatör servisi ve sesli yanıt sistemi ile Thuraya`ya doğru yapılacak aramalarda da ilk 3 dakika esasına göre ücretlendirme yapılacağı belirtilen açıklamada, 3 dakikadan sonraki her 1 dakika başına 1.71 dolar alınacağı bildirildi.
 

Hisse Başarıyla eklendi