Telekom abonesine özel telesekreter

08.01.2002 - 08:57 | Son Güncelleme :


Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, Türk Telekom`un rekabete ve özelleştirmeye hazırlanması amacıyla yeniden yapılandırma çalışmalarının bu yıl bitirileceğini söyledi. Vural, bu yıl, sabit telefon abonelerine sesli mesaj bırakma hizmeti sunulacağını belirtti.

Vural, Bakanlığınca başlatılan ‘‘Türkiye İçin Tek Yürek’’ kampanyasını tanıtmak ve Bakanlığın 2002 yılı hedeflerini açıklamak amacıyla Türk Telekom Genel Müdürlüğü`nde basın toplantısı düzenledi.

400 KANALLI TV:

Telefon hatları üzerinden aynı anda hem telefon hem internet hem de tv erişimini sağlayacak sistemin ihalesine bu ay içerisinde çıkılacağını kaydeden Vural, şunları söyledi: ‘‘Bu sistem, ihalesi yapıldıktan yaklaşık 6 ay sonra hizmet vermeye başlayacak. Böylece, vatandaşlarımız, abone usulüyle 400 TV kanalı ile 22 kat daha hızlı ve sürekli internet erişimi imkanına kavuşacak. Bu yıl, sabit telefon abonelerine sesli mesaj bırakma hizmeti sunulacak. Peşin kontör uygulamasından yararlanan abonelere yüzde 10 indirim yapılacak.’’

SİVİL HAVACILIK:

Türkiye`de sivil kullanıma açık havaalanlarının kapasitesinin yüzde 65`inin kullanılmadığını kaydeden Vural, atıl kapasiteyi değerlendirmek için sivil kurumsal katılım modeliyle kuruluş çalışmaları başlatılan Türk-Jet Bölgesel Hava Taşımacılığı Projesi`nin fizibilite çalışmalarının Ocak ayı sonunda bitirileceğini söyledi.

Vural, Sivil Havacılık Yasa Tasarısı`nın bu yıl içerisinde yasalaşacağını, böylece, sivil havacılığın objektif esaslara uygun yönetim biçimini geliştirecek bağımsız ‘‘Sivil Havacılık Otoritesi’’nin oluşturulacağını ifade etti.

OYUN VAGONU:

Demiryolu taşımacılığının toplam taşımacılık içerisindeki payının artırılmasının hedeflendiğini belirten Vural, Ankara-İstanbul Sürat Demiryolu, Boğaz Tüp Geçişi ve Marmaray Projesi`yle ilgili çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Vural, tren yolculuklarında ailelerin çocuklarıyla birlikte rahat seyahat edebilmeleri amacıyla ‘‘oyun vagonu’’ uygulamasının İstanbul-Ankara seferlerinde başlatılacağını sözlerine ekledi.
 

Hisse Başarıyla eklendi