Teknik Makina döviz kazandırıyor

13.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Teknik Makina, halı imalatçılarının ithal ettiği parçaların ve otomotiv sektöründe kullanılan iç kaplama kumaşının üretimini yaparak, firmaların ihtiyaçlarını daha kısa sürede karşılarken ekonomiye önemli bir ölçüde döviz tasarrufu sağlıyor.


Tekstil sektöründe kullanılan bir çok yedek parça ve aksam artık Türkiye`de üretiliyor. Teknik Makina, tekstil ve otomotiv sektöründe yaptığı üretimlerle ülke ekonomisine önemli sayılabilecek katkılar sağlıyor. Faaliyetine 1978 yılında, beyaz eşya sektörünün yan sanayi üreticisi ve tekstil sektörünün ithalata dönük özel parçalarının üreticisi olarak başlayan Teknik Makina, otomotivdeki talep yoğunluğundan dolayı kapasitesinin % 70`ini otomotiv sektörüne tahsis ederek üretimine devam ediyor.


Tekstil sektöründe kullanılan ve hassas işçilik gerektiren özellikle halı imalatçılarının ithal ettikleri kamlar, kam aksamları, özel dişliler, fiber mekikler, rapiyerler gibi parçalar ile otomotiv sektöründe kullanılan iç kaplama kumaşının yerli üretimini yaparak hem firmaların ihtiyaçlarını daha kısa sürede karşıladıklarını hem de yurt ekonomisine önemli bir ölçüde döviz tasarrufu sağladıklarını söyleyen Teknik Makine Kalite Yönetim Müdürü Halim Eren, her geçen gün üretim yaptıkları ürün sayısını artırdıklarını ifade etti.


Eren, Firmamız tekstil tecrübe birikimi ile otomotiv sektörüne daha aktif olarak nasıl katkıda bulunabilirizden hareketle yapılan araştırmalar sonucunda, otomotiv sektörünün ithal ettiği iç kaplama kumaşını üretebileceğimiz sonucuna vardık. Bu konudaki araştırmalar sonucunda Mercedes Benz Türk`ün ithal etmeyi düşündüğü kamyon ve otobüs iç kaplama kumaşı üretmeye başladık. Ürettiğimiz iç kaplama kumaşı MAN, BMC gibi diğer otomotiv firmalarınca da beğenilmiş ve onların istedikleri standartlardaki siparişler de üretim bandımıza ilave edilmiştir. İç kaplama kumaşının üretilmesinden sonra talepler üzerine iç kaplama üretimine de başlanmıştır dedi.

Halen Kartal`da 3 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 7 bin 500 metrekarelik bir alanda faaliyetlerine devam eden firma, artan iç hacmine paralel Gebze`de 34 bin metrekare kapalı alanı bulunan yeni fabrikanın yapımına başladı. Fabrikada yeni bir ürün olarak ticari araçların alüminyum kasa imalatı da yapılacak.


KALİTELİ ÜRETİM ISO 9002 BELGESİ GETİRDİ;

Kuruluşundan bu yana kendisine bazı hedefler belirleyen firma, üretim ve yönetim sistemini bu prensiplere uygun olarak geliştirdi. Kalite ürün, zamanında teslim ve müşteri memnuniyeti ile hareket eden firma başarısının karşılığını 1999 yılında ISO 9002 belgesi olarak belgeledi. (FİNANSAL FORUM)


 

Hisse Başarıyla eklendi