Tekel toptan satıcıları işlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya

25.02.2008 - 09:34 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Tekel Bayileri ve Toptan Satıcıları Federasyonu, Başbakanlık, Özelleştirme İdaresi, Maliye Bakanlığı ve Tekel İhale Komisyonuna birer mektup yazarak, Türkiye genelindeki 900’den fazla Tekel bayisi ve binlerce çalışanın işini kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Federasyondan yapılan yazılı açıklamaya göre mektupta, bayilerin, tekel ürünlerinin dağıtımı için yaptıkları yüz milyonlarca dolar altyapı ve teknoloji yatırımının çöpe gideceği öne sürerek, Tekel özelleştirmesinde faturanın kendilerine çıkarılmamasını istediler.

Türkiye çapında faaliyet gösteren toplam 3 bin 500 araç ve binlerce çalışanıyla, 911 adet toptan satıcı, 1994 yılından bu yana dağıtım ağı kurarak oluşturdukları altyapı çalışmalarına 100 milyonlarca dolar harcadı.

Tekel’in özelleştirme sürecindeki şartnameye göre Tekel’in yeni sahibi BAT’ın bu toptancılarla çalışma şartı bulunmuyor. BAT, Tekel ürünlerini kendi dağıtım ağını kullanarak da Türkiye’de satışa sunabilecek. Tekel toptan satıcıları, Tekel’in geçen hafta Cuma günü yapılan ihalesinde Doğan Holding-CVCI konsorsiyumuna dahil olmuş ancak ihaleden ilk turda elenmişti.
 

Hisse Başarıyla eklendi