Tedas Ihalesinde Bir Asama Daha Gecildi.

19.10.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :


TEDAS`a ait 17gorev bolgesideki elektrik dagitim tesislerinin isletme haklarinin devrine Rekabet Kurulu`ndan kosullu izin cikti. Rekabet kurulu`nun kararinin ardindan sozlesmelerde gerekli duzenlemeler yapilarak imza ve devir islemi ile ozellestirme tamamlanacak.
Imtiyaz hakkina izin alan firmalar
Cukurova, Kepez Elektrik, Tekas Elektrik, Buryal Enerji, Kocatepe Elektrik, Ceylan Elektrik, Sakarya Bolu Elektrik, Ankara Kirikkale Elektrik, Parkur Elektrik, Anadolu Elektrik, Zigana Elektrik, GAP elektrik, Adiyaman-Kahramanmaras, Suredas Elektrik, Bati Karadeniz Elektrik, Istanbul Elektrik.
Rekabet Kurulu`nun kararlari:
Mevcut sozlesmelerde duzenlenen sabit fiyat uygulamasi kaldirilarak yerine belirlenen alt ve ust sinir icinde serbest fiyat sistemi getirilecek. Alt ve ust fiyat sinirlarini Enerji Ust Kurulu, Kurul, olusuna kadar da ilgili bakanlik belirleyecek.
Imtiyaz hakki alan sirketler, kendi bolgeleri disinda da 1 megawatt`in uzerinde elektrik kullanan tuketicilere satis yapabilecekler. Bunun icin diger bolgede yetkili dagtim sirketine belirli bir hat kullanim ucreti odeyecekler.
Sozlesmelere esit aliciya esit muamele yapilmasini ongoren bir ibare eklenecek.
Sirketlerin uretim ve isletme haklarini baska bir tesebbus veya sahsa devretmesi, bakanligin yanisira Rekabet Kurulu`nun da iznine tabi olacak. (DUNYA)
 

Hisse Başarıyla eklendi