TCMB'nin faiz kararı ne olacak? İşte yabancıların tahmini

12.12.2017 - 10:25 | Son Güncelleme :

Capital Economics, Rabobank ve Standard Chartered Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Perşembe günkü toplantısına yönelik beklentilerini açıkladı. İşte beklentiler…

https://i.bigpara.com/i/55big/10022016_faiz_650.jpg

Capital Economics, Türkiye'nin üçüncü çeyrek büyüme verisinin açıklanmasının ardından yayınladığı bir raporda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Perşembe günkü toplantısına yönelik beklentilerine değindi. Buna göre kurum, Perşembe günkü toplatıdan geç likidite penceresi (GLP) faizinde 25 baz puanlık artırıma gidilerek yüzde 12.50'ye yükselmesini bekliyor.

Raporda, faiz artırımı beklentilerine yönelik olarak Türkiye'nin yüzde 11.1'lik güçlü üçüncü çeyrek büyümesi ve Kasım ayı enflasyon verisindeki sıçramanın altı çizildi.

##$HABER_1442607$##

Haberin Devamı

150 BAZ PUAN ARTIRIM BEKLİYORUZ

Rabobank tarafından yayınlanan araştırma raporunda, TCMB'nin Perşembe günkü politika toplantısına ilişkin kurum beklentileri yer aldı. Buna göre kurum, TCMB'nin geç likidite penceresi faizini 150 baz puan artırarak yüzde 13.75 seviyesine yükseltmesini bekliyor.

Piyasa beklentisinin 100 baz puanlık artırım olduğunu belirten kurum, şahin tarafta kaldığını ifade ediyor. Kurumun görüşü 100 baz puana kadar olacak bir artırımın TL için orta vadede yeterli desteği sağlamayacağı yönünde ve 50 ya da 75 baz puanlık bir artırım spekülatörleri cesaretlendirebilir.

TCMB'DEN 50 BAZ PUAN ARTIRIM BEKLİYORUZ

Haberin Devamı

Standard Chartered, yayınladığı araştırma raporunda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Perşembe günü gerçekleştirilecek Aralık toplantısına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Merkez Bankası'nın geç likidite penceresi faizinde 50 baz puan artırıma gitmesini bekleyene kuruma göre bu miktar, büyük bir ihtimalle yaklaşık 100 puanlık artırımı fiyatlayan piyasayı hayal kırıklığına uğratacak.

 

Hisse Başarıyla eklendi