TCDD`de kadrolaşma tam gaz

28.07.2003 - 09:58 | Son Güncelleme :


Devlet Demir Yolları`nda yeni yönetim, gitmesini istediği isimlere gönüllü olarak istifa etmeleri yönünde baskı yapıyor

AK Parti`nin iktidara gelmesinin ardından en yoğun kadrolaşmanın yaşandığı alanlardan biri T.C Devlet Demir Yolları (TCDD) oldu. Bu kadrolaşma hareketinde yeni yönetim, gitmesini istediği isimlere `gönüllü` olarak istifa etmeleri yönünde baskı yapıyor. Genel Müdürlüğe İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nden Süleyman Karaman`ın getirilmesiyle başlayan yoğun kadrolaşma en alt kademedeki isimlere kadar uzanıyor.

Son bir ayda çok sayıda görevli yerinden edildi. TCDD Genel Müdür Yardımcısı Cevat Oktay görevinden alınıp müşavir yapıldı. Oktay yargı yoluna başvurunca üzerindeki baskılar arttı ve bir gece odası zorla açılarak bütün eşyaları kapının önüne kondu. APK Daire Başkan Yardımcısı Adnan Malkoç da geçici görevle Tesisler Daire Başkanlığı`na gönderildi. Tesisler Daire Başkan Yardımcısı Muhsin Şaşmaz ise Cer Dairesi`ne yine geçici görevle gönderildi. Bir başka isim Halil İbrahim Çevik Tesisler Dairesi Başkan Yardımcısı iken APK`ya verildi. Adana 6. Bölge İşletme Müdürü Mehmet Külahlıoğlu yine 6. bölgede tenzili rütbe ile daire müdürü olarak görevlendirildi. Kamu Emekçileri Sendikası`na üye olan Müdür Yardımcısı Şamil Şirvan`a da uzmanlara göre uydurma bir suçtan disiplin cezası verildi. Çalışma arkadaşları, `Şirvan AKP`yi eleştirdiği için cezalandırıldı` diyor.

TCDD`deki bir başka sorun Teftiş Kurulu`nun devre dışı bırakılmış olması. Görevleri teftiş ve inceleme olan müfettişlerin yerine soruşturmacılar kullanılıyor. Oysa bu görev soruşturmacıların uzmanlık alanına girmiyor. Bu durum, Teftiş Kurulu yerine yönetimin görevlendirdiği bu kişilerin, objektif kriterlerden uzak raporlar hazırlayacağı endişesini doğuruyor. 60 yaşlarına merdiven dayayan 40 yıldır Devlet Demiryolları`nda hizmet veren Süleyman Gündoğdu ile Aslan Aladağ da oturdukları lojmandan çıkartılmak istendi. Çünkü yeni genel müdür yardımcıları oturmak için başka lojman daireleri dururken bu iki daireyi beğenmişlerdi.


 

Hisse Başarıyla eklendi