TBMM mesai yapacak

22.06.2016 - 09:38 | Son Güncelleme :

TBMM 1 Temmuz'da tatile girmeyecek.

https://i.bigpara.com/i/55big/08042016_tbmm_650.jpg

Parlamento normal takvimi içerisinde 1 Temmuz-1Ekim tarihleri arasında tatile giriyordu. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş dün NTV canlı yayınında, "Yoğun yasama takvimi nedeniyle Meclis'in önümüzdeki ay içinde de çalışması düşüncemiz var. Tabi Parlamento'nun alacağı bir karar" demişti.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Dün akşam Meclis Genel Kurulu'nda AKP Grubu tarafından verilen Parlamento'nun saat ve gündemine ilişkin grup önerisine göre, genel kurul 1 Temmuz tarihinde tatile girmeyerek çalışmalarına devam edecek.

Meclis Genel Kurulu ayrıca önümüzdeki hafta normal çalışma günlerinin dışında, 27 Haziran Pazartesi ve 1 Temmuz Cuma günleri de tasarı ve teklifler için mesai yapacak.

Genel Kurul normal programı içerisinde sadece Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri çalışıyordu.

GÜNDEMDE TSK, EKONOMİ VE YARGI PAKETLERİ VAR

Meclis'in çalışma takvimindeki acil tasarılar arasında öncelikli olarak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeline yasal zırh getiren, TSK Personel Kanun Tasarısı ele alınacak.

Genel Kurul'un bugün ve Perşembe günü, eğer yetişmezse Cuma günü de bu tasarıyı görüşmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Düzenlemeyle TSK'nın 'PKK ile mücadelede' bütün olarak görevlendirilmesinin önü açılırken, PKK ve İD gibi örgütlerle mücadele eden TSK mensuplarına görev yaptıkları ve emeklilikleri süresince hukuki koruma getirilmesi öngörülüyor.

Meclis'in acil gündeminde ayrıca Yargıtay ve Danıştay'ın yeniden yapılandırılması ve istinaf mahkemelerine geçişi düzenleyen Yargıtay ve Danıştay Kanun Tasarısı da bulunuyor.

Muhalefet partileri düzenlemeye yüksek yargının hükümetin kontrolüne geçeceği gerekçesiyle düzenlemeye karşı çıkıyorlar.

Parlamento'nun Temmuz gündeminde bazı vergi indirim ve muafiyetleri getiren Yatırım Ortamını İyileştirme Paketi de bulunuyor. Düzenleme nitelikli yabancı işgücünün Türkiye'de çalışabilmesi için bazı kolaylıklar da sağlıyor.

Haberin Devamı

Meclis'in acil tasarıları içerisinde kamuda 30 yıl çalışmış emeklilere ikramiye verilmesini içeren düzenleme de yer alıyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi