TBMM’de Kıbrıs görüşmesi bugün

17.02.2004 - 09:17 | Son Güncelleme :

AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, CHP’nin Kıbrıs konusundaki Genel Görüşme önergesinin ön görüşmesinin bugün yapılacağını bildirdi


AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, CHP’nin Kıbrıs konusundaki Genel Görüşme önergesinin ön görüşmesinin bugün yapılacağını bildirdi.

Geçen hafta yapılması planlanan öngörüşmenin New York’taki Kıbrıs görüşmeleri nedeniyle ertelendiğini hatırlatan Fatsa, “Önce, Genel Kurul’a bilgi verme şeklinde düşündük. Ama CHP’nin verdiği önerge de dikkate alınarak, Genel Görüşme’nin ön görüşmesi şeklinde yapmaya karar verdik” dedi.

Bugün yapılacak öngörüşmede AKP Grubu adına AB Komisyonu Başkanı ve Düzce Milletvekili Yaşar Yakış’ın konuşacağını belirten Fatsa, “Genel Görüşme açılır mı?” sorusuna, bunun Genel Kurul’un iradesinde olduğunu kaydetti.

Fatsa, bugünden itibaren Kamu Yönetimi Temel Yasa Tasarısı’nın Genel Kurul’da ele alınacağını ve bu hafta sonunda Meclis’e sevk edilmesini bekledikleri Yerel Yönetimler Yasa Tasarısı ile birlikte seçimlerden önce çıkarılmasının hedeflendiğini bildirdi. Fatsa, bu tasarı için Genel Kurul’un Cuma günü de çalışabileceğini ifade etti.
 

Hisse Başarıyla eklendi