Tavukçular: AB’den de iyiyiz pazar için zararına satarız

11.09.2007 - 10:24 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Beypiliç Genel Müdürü Dr. Sait Koca, sektörün kuş gribi nedeniyle son iki yıldır yaşadığı duraklama dönemini aşarak hızlı bir büyümeye girdiğini ancak ihracatta çok önemli sıkıtılar yaşadıklarını söyledi.

Açılışını Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in yaptığı Bolu Beyaz Et Festivali çerçevesinde sektör temsilcileri adına konuşan Koca, Avrupa Birliği’nde ülkelerin firmalara ton başına 430 Euro destek sağlandığını söyledi. Türkiye’de devletin bu konuda sektörün önünü açması gerektiğini dile getiren Koca, Biz, bunun yarısına da razıyız. Sektör olarak çok güçlüyüz, doğru bir sektörüz. AB standartlarının üstünde üretim tesislerine sahibiz, teknolojimiz ve uygulamalarımız da daha yeni ve AB’ye göre daha gelişmiş dedi.

ZARARINA DA SATARIZ: AB’deki kuralların Türkiye’de uygulandığını ancak siyasi otoritenin konuya duyarsız kaldığını bildiren Koca şöyle konuştu: AB bizim için çok önemli bir pazar. Bakanlığımız en kısa zamanda bize sahip çıkarak bu süreci başlatsın. Maliyetler artmasına rağmen ihracat rakamları istenilen seviyede değil. Biz her bölgede istihdam sağlamaya ve yatırım yapmaya hazırız. Devlet bizden soya gümrüğünü kaldırsın yeter. Bunun haricinde bizim devletten maddi olarak bir beklentimiz yok. Devletten 5 yıllık ihracat desteği istiyoruz, 5 yıl sonra bir daha istemeyeceğiz. Biz pilot ülke olarak Suudi Arabistan’ı seçtik. Sektör olarak zararına da olsa ihracat yapmaya başlayacağız.
 

Hisse Başarıyla eklendi