Tarıma büyük destek

23.12.2013 - 16:57 | Son Güncelleme :

Tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi programı yürürlüğe girdi

https://i.bigpara.com/i/55big/tarim65.jpg
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkındaki Tebliğ” 14 Aralık 2013 tarihli ve 28851 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için, gerçek ve tüzel kişilerin tarımsal ekonomik faaliyetlere yönelik yatırımlarının desteklenmesi amaçlanan projeye başvuruda bulunmak isteyen yararlanıcıların, en geç 28 Ocak 2014 tarihine kadar yatırımın gerçekleştirileceği ildeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne başvuru dosyalarını teslim etmeleri gerekmektedir.

Yatırım Konuları şu şekildedir:

-Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni tesislerin yapımı,

-Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesi,

-Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması,

-Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı,

-Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesislerinin yapımı,

Yatırım Tutarı ve Destekleme Oranı şu şekildedir:

-Ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarı, gerçek kişi başvurularında 300.000 TL’yi, tüzel kişi başvuruları için ise 800.000 TL’yi  geçemez.

-Hibeye esas proje tutarının %50’sine hibe yoluyla destek verilir. Diğer %50’si oranındaki tutarı başvuru sahipleri kendi kaynaklarından temin etmekle yükümlüdür.
 

Hisse Başarıyla eklendi