Tarihi toplantıdan Brexit'e onay çıktı

15.11.2018 - 08:57 | Son Güncelleme :

İngiltere Başbakanı May, Brexit taslak anlaşması için kabinesinden onay aldı.

https://i.bigpara.com/i/55big/thresa_may_21455_5478.jpg

İngiltere Başbakanı Theresa May, Avrupa Birliği'nden çıkış anlaşmasının taslak metni konusunda dün topladığı kabinesinden onay aldı. May'in bundan sonra önündeki en önemli adım parlamentoyu da anlaşmayı kabule ikna etmek olacak.

Beş saat süren toplantıdan sonra gazetecilere açıklama yapan May, aralarında Brexit anlaşması konusunda görüş ayrılıkları yaşayan kabinesini ikna ettiğini söyledi.

"Kabinenin ortak kararı, hükümetin taslak anlaşmayı ve taslak siyasi deklarasyonu kabul etmesi yönünde oldu" diyen May, 585 sayfalık taslak anlaşmanın, sağlanabilecek en iyi anlaşma olduğunu belirtti.

##$HABER_1450545$##

Haberin Devamı

May, "Ayrıntılar dışında baktığımızda karşımızdaki tercih çok açıktır: Referandumun sonucunu gerçekleştiren bu anlaşma kendi paramızın, kendi yasalarımızın ve sınırlarımızın kontrolünü bize geri veriyor; serbest dolaşımı sonlandırıyor, istihdam güvenliğini ve birliğimizi koruyor. Aksi seçenek ya anlaşmasız çıkış ya da Brexit'ten vazgeçmektir" dedi.

May, İngiltere'nin 29 Mart 2019 günü AB'den çıkışından sonra da blokla yakın bağların sürmesini güvence altına alan anlaşmanın hem Brexit yanlısı seçmeni hem de AB yanlılarını tatmin edeceğini düşünüyor.

Kabine toplantısında hiçbir bakan Brexit anlaşması nedeniyle istifa tehdidinde bulunmadı.

Haberin Devamı

Ancak siyaseten çok zayıf konumda olan May, şimdi muhaliflerinin daha okumadan eleştirdikleri anlaşmayı parlamentoya da kabul ettirmek zorunda.

 

Hisse Başarıyla eklendi