TANAP'ın temeli atılıyor

17.03.2015 - 17:05 | Son Güncelleme :

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımı ile Kars'ta yapılan, 9,5 milyar dolarlık Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın temel atma töreni öncesi toplu açılış töreni yapıldı

https://i.bigpara.com/i/55big/tanap.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kars’ta düzenlenen ve Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan cumhurbaşkanlarının katıldığı toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

“Konuşmama başlarken bir protokol hatasını düzeltmek istiyorum. Önce Azerbaycan Milli  Marşı’nı dinleyelim. Sonra konuşmama başlayacağım. Sayın Cumhurbaşkanı, sayın Gürcistan Cumhurbaşkanı, değerli Karslılar, sizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Misafirlerimize ülkemize, Kars’ımıza hoş geldiniz diyorum. Açılışını yaptığımız Haydar Aliyev Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik Lisesi ile diğer okullarımızın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

DEV PLATFORMLARIN ÖZELLİKLERİ 

Haberin Devamı

İnşa edilecek iki platformun toplam ağırlığı 2.7 adet Eyfel Kulesi’nin ağırlığına eşit olacak. İki platformu denizde birbirine bağlayacak olan 51.2m’lik köprü, tarihi Urluca Köprüsü uzunluğunda olacak. Platformların birinde 100 kişinin konaklayabileceği yaklaşık 3 katlı modüler bina olacak Platformda ulaşımı havadan sağlamaya imkân verecek helikopter pisti inşa edilecek. Platformların inşaatında işveren temsilcileri ile birlikte yaklaşık 4 bin 500 kişi çalışacak.

Azerbaycan ile aramızdaki kardeşliğin simgesi olarak gördüğüm lisemizin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aslında okulumuz 2013 yılı sonunda eğitime başladı. Bugün resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Rahmetli Haydar Aliyev’in ismini ülkemizin her köşesinde yaşatmış oluyoruz, yaşatmaya da devam edeceğiz. Bugün burada ayrıca 112 dersliğin de açılışını yapıyoruz. Yine misafirlerimizle birlikte temelini atacağımız TANAP projesinin de Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve projenin Avrupa ayağındaki ülkelere hayırlı olmasını diliyorum. 

 

Hisse Başarıyla eklendi