Taliban: Türkiye`nin asker göndereceğine inanmıyoruz

31.10.2001 - 14:50 | Son Güncelleme :

Afganistan`daki Taliban yönetiminin Pakistan`daki temsilcisi Faiz Ahmed Faiz, Türkiye`nin bölgeye asker göndereceğine inanmadığını söyledi


Afganistan`daki Taliban yönetiminin Pakistan`daki temsilcisi Faiz Ahmed Faiz, Türkiye`nin bölgeye asker göndereceğine inanmadığını söyledi.

Faiz, ABD ve müttefiklerinin Afganistan`a düzenlediği harekatın sadece sivillere zarar verdiğini, buna karşılık Taliban`ın savunma gücünde hiçbir eksiklik olmadığını belirtti.

ABD`ye düzenlenen 11 Eylül saldırılarının ABD`nin iç sorunlarından kaynaklanabileceğini ifade eden Faiz, ABD, son dönemde İslam dünyasını hedef seçti. Irak ve Filistin`de yaşanan son olaylar bunun örnekleridir. İslam dünyası ise buna karşılık uykuda. Müslümanlar hala tepki göstermiyor. Son hedef biz seçildik diye konuştu.

Faiz, ABD`nin hava harekatı öncesindeki savunma sistemleriyle sonraki arasında hiçbir fark olmadığını söyleyerek, şu ana kadar 2 Amerikan helikopterini düşürdüklerini, 25 askeri de öldürdüklerini öne sürdü.

Faiz, Türkiye ile Afganistan arasında tarihten gelen bir dostluk bulunduğunu belirterek, Türkiye Müslüman bir ülke ve kültürel bağlarımız var. Diğer Müslüman ülkelerden daha çok ortak yanımız var dedi.


 

Hisse Başarıyla eklendi