Takas beklenen iyimserliği yaratamadı

18.06.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

Bono piyasası güne alıcılı başlamasına rağmen, gerek döviz talebi gerekse FP davasına ilişkin tedirginlik nedeniyle yönünü satışa çevirdi


Borç Takası ihalesi başarılı bulunmuş olsa da bu gelişmenin piyasalara olumlu yansıması sınırlı kaldı. FP Davası ve TBMM’ye gelmesi beklenen 4 yasaya ilişkin tedirginlik; sendikasyon kredileri nedeniyle süren döviz talebi; para piyasalarının takas sevincini gölgede bıraktı. Sabah saatlerinde yüzde 73’lere gevşeyen bono faizleri gün boyu yüzde 77-79 bandında işlem görürken, yarına valörlü işlemlerde bir ara yüzde 80 seviyelerine yükseldi. Dolar ise dalgalı bir seyirle günü 1 milyon 230 bin civarında tamamladı.

Bankacılar, bugün piyasaların başarılı bir borç takası yaşamamışçasına hareket ettiğini ve FP Davasına ilişkin kimi olumsuz düşüncelerin ne doları ne de faizleri bu denli yükseltmemesi gerektiğini söylediler. Kimi uzmanlar ise döviz piyasasında ki talep dalgasını borç takası uygulayan Arjantin’de meydana gelen küçük çaplı devalüasyona bağlıyorlar.

Bono piyasası güne alıcılı başlamasına rağmen, gerek döviz talebi gerekse FP Davasına ilişkin tedirginlik nedeniyle yönünü satışa çevirdi. 6 Mart 2002 vadeli bono güne olumlu sonuçlanan takasın etkisiyle yüzde 73.46 gevşeyerek başlasa da, buralarda tutunamadı. Satışların etkisiyle yüzde 78.75 bileşiklere kadar yükselen bono yüzde 78’li seviyelerde bir süre dengelendi. Yarına valörlü işlemlerde satışlar devam etti ve bono yüzde 79.41 seviyelerine yükseldi.

Döviz cephesinde dolar, MB döviz piyasasında 1 milyon 226 bin liraya kadar yükseldi ve öğleden sonra satışların etkisiyle 1 milyon 213 bin liraya inen dolar, hızlanan alımlarla günü 1 milyon 230 bin liradan tamamladı. Kapalıçarşı’da dolar 1 milyon 220 bin liradan civarında hareket etti. (tradecnet.com)(saat:17.15)
 

Hisse Başarıyla eklendi