`Tahvil balonu patlayabilir`

02.08.2013 - 09:45 | Son Güncelleme :

Fujimaki, vergilerin ertelenmesi ve Fed`in Japonya`nın tahvil balonunu patlatabileceği uyarısında bulundu

https://i.bigpara.com/i/55big/borsa_yabanci_dusus_1.jpg

Milyarder yatırımcı Soros`un eski danışmanlarından Fujimaki, vergilerin ertelenmesi ve Fed`in Japonya`nın tahvil balonunu patlatabileceği uyarısında bulundu.

Japon parlamentosunun üst kanadındaki seçimlerde geçtiğimiz ay koltuk hakkı kazanan ünlü yatırımcı George Soros`un eski danışmanlarından Takeshi Fujimaki, satış vergisi artışının ertelenmesi ve Fed`in tahvil alımlarını azaltımının ülkenin hükümet tahvili balonunu patlatabileceğini söyleldi.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe`nin yönetimi bu yılın ilerleyen zamanlarında orta vadeli maliye planlarını ve 2015`te  tüketim vergisini iki kademede 2`ye katlama planlarını açıklayacak. Fed Başkanı Ben  S. Bernanke Haziran`da ABD merkez bankasının 3. tur parasal genişleme programını bu yıl azaltabileceğini ve 2014`ün ortalarında sonlandırabileceğini söyledi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

IMF`ye göre Japonya`nın, küresel çapta en yüksek olan kamu borcunun bu yıl yüzde 245`e çıkabileceğini söyledi. Ülke öncelikli ödemeler dengesini artıya çevirmekte zorlansa da, Japonya Merkez Bankası`nın faizleri düşük tutan tahvil alımları sayesinde ülke dünyanın en düşük borçlanma maliyetine sahip.

Japonya hükümet tahvili piyasasının balonlaştığını ve ABD`deki QE`nin azaltılması ya da planlanan vergi artışının ertelenmesinin bu balonu patlatacak iğne olabileceğini belirten Fujimali, Japonya vergi artışıyla temerrütü ve hiper-enflasyonu önleyemeyecek; ancak bu siyasetçilerin adım atmaması için bahane değil dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi