Suudi Kalkınma Fonu`ndan deprem kredisi

20.08.2002 - 15:57 | Son Güncelleme :


Suudi Kalkınma Fonu, Bolu, Düzce ve Yalova`da oluşturulan yeni yerleşim alanlarının bağlantı yollarının inşası için 108 milyon Suudi Riyali (28.81 milyon dolar) tutarında kredi sağladı.

Hazine Müsteşarlığı`ndan yapılan açıklamada, söz konusu krediye ilişkin anlaşmanın bugün imzalandığı bildirildi.

Anlaşmaya, Suudi Kalkınma Fonu adına Genel Müdür Mohammed Al-Shawi ile Hazine Müsteşarlığı adına Genel Müdür H. Ersen Ekren imza koydu. Söz konusu kredi, deprem zararlarının telafisi kapsamında, 6 körfez ülkesinin oluşturduğu Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) tarafındantaahhüt edilen toplam 400 milyon dolar tutarındaki kredi kapsamında sağlandı.

Açıklamada, 5 yılı ödemesiz toplam 25 yıl vadeli ve yıllık yüzde 2faizle sağlanan finansman ile deprem bölgesindeki yeni iskan alanlarının ana yollara bağlantısının sağlanacağı ve köprü, kavşak gibi karayolu yapılarının inşa edileceği bildirildi.

Açıklamada, imzalanan Kredi Anlaşması ile birlikte Türkiye`nin, ilki 1979 yılında olmak üzere Suudi Kalkınma Fonu`ndan 11 proje için toplam 1.3 milyar Suudi Riyali (yaklaşık 354 milyon dolar) tutarında kredi sağlandığı da ifade edildi.
 

Hisse Başarıyla eklendi