Suudi Arabistan: Petrol fiyatları 20 dolara inse...

23.12.2014 - 12:06 | Son Güncelleme :

Yine de petrol üretimi düşürülmeyecek

https://i.bigpara.com/i/55big/naimi_2.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/naimi_2.jpg">

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali Al-Naimi, petrol fiyatının 20 doları görmesi halinde dahi üretimi düşürmeyeceklerini açıkladı.

Söz konusu açıklama birliğin stratejisindeki radikal değişimi yansıtıyor. OPEC kuruluşundan bu yana üretimi sınırlı tutarak, petrol fiyatını yukarı çekmeye odaklanıyordu. Ancak son dönemde yeni teknolojiler ve sahaların devreye girmesiyle, OPEC fiyattan çok pazar payına göz dikti.

Bloomberght'nin haberine göre; Middle East Economic Survey adlı haftalık gazeteye konuşan Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali Al-Naimi, fiyat nereye kadar düşerse düşsün, üretimi azaltmanın OPEC üreticilerinin yararına olmayacağını söyledi.

BRENT PETROL FİYATLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Fiyatların 20, 40, 50, 60 dolara düşmesinin bir önemi yok diyen Al-Naimi, piyasanın bir daha asla 100 doları göremeyebileceğini ifade etti.

Petrol fiyatı Haziran ayından bu yana yeni arz kaynakları ve Avrupa ve Asya'da yaşanan talep düşüşü ile birlikte yaklaşık yüzde 50 geriledi. Söz konusu düşüş yüksek maliyetli üretim yapan şirketleri ve ekonomisi petrol gelirlerine bağlı ülkeleri tehdit ediyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi