Suriye`de İskenderun Heyetine Sıcak Karşılama

14.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


İşadamlarımız Suriye`den olumlu izlenimlerle döndüler. O kadar ki, heyetin başkanı Halil Şahin, Neredeyse devlet töreni gibiydi ağırlama. İyi ki önce biz gittik. İadei ziyarete artık hazırız diyor. İskenderun`da Ticaret ve Sanayi Odası`nın öncülüğünde İskenderun`dan 37 kişilik heyetle 17-21 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Şam-Halep ve Lazkiye`yi kapsayan Suriye gezisi, heyettekilerin olumlu izlenimleriyle İskenderun kent yaşamında güncelliğini hâlâ koruyor. Bu dostluk bitmez. Yaşanan böylesine dostluğunun bitmemesini diliyorum sözleriyle başladığı Suriye gezisi değerlendirmesinde ITSO Başkanı Halil Şahin, ziyaretin amacına ulaştığını, gelişmelerden umutlu olduğunu söyledi.


Ağırlığını Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyelerinin oluşturduğu heyette, gezi ile ilgili ortak izlenimlerde iyimserlik hakim. Ticari potansiyele yansıması uzun süreçte olacak iyi ilişkilerin, ekonomik yönden veriminin altyapının tamamlanmasına bağlı. Halil Şahin, öncelikle bankacılık sisteminde Suriye`den bir reformun ihtiyacına dikkat çekiyor. Türkiye tarafından da Şam`da güçlü bir ticari ateşeliği şart görüyor. Şahin`e göre, Çünkü iki ülkenin birbirine ihtiyacı var. Ziyaret girişimi küçük de olsa olumlu sonuçları vermeye başlamıştı bile. Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine Suriye için 6 aylık vize uygulaması başladı. Yeter ki, oda üyesi olduğunu belgelesin.
ITSO Başkanı Halil Şahin`in Suriye gezisi ile ilgili değerlendirmesi özetle şöyle: İyiniyet göstergesi olarak vize başvurumuzda talebimiz olmamasına karşın 6 aylık vize verildi. Sıcak karşılandık. Siyasi yönden olumlu gelişmelere bir sivil toplum örgütü olarak katkı verdiğimiz inancındayım. Bu yakınlaşma ekonomik yönden olumlu faktör oluşturacak, ticari potansiyeli artıracaktır. Yeter ki ülkenin gayreti devam etsin...Şam ve Halep ticaret odalarının yapılan davete cevap vermesi beklenirken, İskenderun ve İskenderunlu hoşnut döndüğü ülkenin heyetini ağırlamaya hazırlanıyor. (DÜNYA)
 

Hisse Başarıyla eklendi