'Süper Teşvik' bugün açıklanıyor

09.04.2018 - 08:50 | Son Güncelleme :

Cumhurbaşkanı Erdoğan 130 milyar TL yatırım değeri üzerinden 19 firmanın 23 projesine verilen proje bazlı teşvikleri bugün açıklayacak.

https://i.bigpara.com/i/55big/lira_6540885553.jpg

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 130 milyar TL yatırım değeri üzerinden 19 firmanın 23 projesine verilen proje bazlı teşvikleri bugün açıklayacak. Ekonomi Bakanlığı bünyesinde yürütülen proje bazlı teşvik sistemi Türkiye'nin ithalatta milyar dolarlarla ifade edilen açık verdiği yedi sektörde ucu açık teşviklerle büyük yatırımların Türkiye'ye çekilmesini amaçlıyor.

Reuters'ta 1 Mart'ta yayımlanan bir analize göre ekonomi yönetimi Türkiye'nin en büyük kırılganlığı olarak görülen cari açıkta kalıcı bir iyileşme için dış ticaret açığını önümüzdeki üç-dört yılda 20 milyar dolar azaltmayı öngören adımlara hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Bu adımlarda bugün Erdoğan tarafından açıklanması beklenen proje bazlı teşvikler başrol oynayacak.

Teşvik edilecek sektörler ise otomotiv, ulaştırma, sağlık, haberleşme ve tarım teknolojileri, enerji, metalürji, petrokimya olarak belirlenmiş durumda.

Bakanlar Kurulu aldığı yetki ile proje bazlı teşvik sistemine kabul edilen yatırımlara kredi maliyetinden arazi tesisine, vergi indirimlerinden sigorta prim desteğine hatta yatırımcının istediği farklı bir teşvik de dahil olmak üzere ucu açık teşvik verme yetkisine sahip bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı'ndan gönderilen günlük programa göre Erdoğan bugün ilgili teşvikleri saat 1400'te "Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı ve 2017 Yılında Hazırlıkları Tamamlanan Yatırımlara Teşvik Belgesi Dağıtım Töreni"nde açıklayacak.

 

Hisse Başarıyla eklendi