Süper Mario piyasalara ne mesaj verdi?

22.10.2015 - 15:53 | Son Güncelleme :

ECB Başkanı Draghi, "Gerektiği takdirde varlık alım programını 2016 yılı Eylül'e veya daha sonrasına kadar uygulamaya niyetliyiz" dedi.

https://i.bigpara.com/i/55big/mario_draghi_650_5.jpg

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, parasal genişlemenin ölçüsünün aralık ayında yeniden değerlendirilmesinin gerekebileceğini söyledi.

Draghi bugünkü faiz toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, Yönetim Konseyi'nin gerektiğinde mümkün olan tüm enstrumanları kullanmaya istekli ve bunu yapma kabiliyetinde olduğunu belirtti.

Draghi, varlık alım programının düzgün şekilde ilerlediğini ifade ederek, "Gelişmekte olan piyasalar ve emtialara ilişkin endişeler enflasyon için aşağı yönlü riski işaret ediyor." dedi.

##$HABER_1427376$##

Haberin Devamı

ECB Başkanı, varlık alım programının esneklik sağladığını, aylık 60 milyar euro varlık alım limitinin tam olarak uygulanacağını belirtti. Draghi, "Gerektiği takdirde varlık alım programını 2016 yılı Eylül'e veya daha sonrasına kadar uygulamaya niyetliyiz, Parasal genişleme enflasyonda hedef seviye ile tutarlı sürdürülebilir düzelme olana kadar devam edecek." diye konuştu.
    
ECB'nin bugünkü toplantısının ardından, gösterge faiz oranının yüzde 0,05 olarak devam etmesi kararı verildi. Analistlerde, ECB Para Politikası Kurulu'nun gösterge faiz oranını değiştirmeyeceğini tahmin  ediyorlardı.  ECB, öte yandan bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen gösterge faiz oranını gösteren ‘mevduat oranı’nı da değiştirmeyerek yüzde -0,20 seviyesinde bıraktı. Banka marjinal gösterge faiz oranını da yüzde 0,30 olarak korudu.

 

Hisse Başarıyla eklendi