Sterlin son “Brexit” anketine ne tepki verdi?

20.06.2016 - 09:33 | Son Güncelleme :

İngiliz Sterlini, Avrupa Birliği'nde kalma yanlılarının birlikten ayrılma taraftarlarından fazla olduğunu işaret eden son Brexit anketinin ardından yükseldi.

https://i.bigpara.com/i/55big/sterlin_ingiltere_650.jpg

Sterlin, Avrupa Birliği (AB) yanlısı İngiliz kanun yapıcı Jo Cox'un öldürülmesi ardından yapılan ilk anketin, birlikte kalma yönünde yürütülen kampanyanın ivme kazandığını işaret etmesiyle birlikte değer kazanarak, yüksek faiz ödeyen para birimlerindeki küresel yükselişi tetikledi.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Sterlin volatilitesi, Survation tarafından gerçekleştirilen anketin 17-18 Haziran tarihli bir anketin birlikte kalma yanlılarının oranının yüzde 45 ve birlikten ayrılma taraftarlarının yüzde 42 olduğunu göstermesiyle, bir haftanın düşüğüne çekildi. Survation'un bir önceki anketine göre ise birlikten ayrılmak isteyenlerin sayısı birlikte kalma yanlıları aşıyordu. Sterlin, Jo Cox'un 16 Haziran'da saldırıya uğrayarak yaşamını yitirmesi ardından kampanyanın durmasıyla birlikte yükseliş kaydetmişti.

Haberin Devamı

Sydney'de Westpac Banking Corp. döviz ve emtia strateji birimi küresel yöneticisi Robert Rennie, “Haftasonu anketleri, Jo Cox'un trajik ölümünün AB'de kalmaya ilişkin desteği artırıyor olabileceğini işaret ediyor. Bu da risk algısına bir miktar yardımcı oldu. Anketler aynı zamanda hareketliliği, güvenli varlıklardan uzaklaştırıyor” dedi.

Sterlin, Tokyo saatiyle 13:22'de yüzde 1.7 yükselerek 1.4603 dolar oldu. İngiliz Sterlini geçtiğimiz Cuma yüzde 1.1 yükselerek bir aydan bu yana ilk haftalık yükselişini tamamlamıştı.

 

Hisse Başarıyla eklendi