Startupbootcamp’in 9 girişimcisi Özel Pazar’da

05.08.2015 - 10:41 | Son Güncelleme :

Borsa İstanbul Özel Pazar’ın partneri olduğu girişim hızlandırma programı Startupbootcamp İstanbul, destekleyeceği 9 girişimi seçti. Finansal teknoloji, robot teknolojiler, ve büyük veri gibi alanlarda faaliyet gösteren bu girişimciler, Özel Pazar’a bir yıl ücretsiz üye olabilecek, eğitim ve seminerlerden yararlanabilecekler

https://i.bigpara.com/i/55big/bist_ozel_pazar_650.jpg

Avrupa’nın en büyük girişim hızlandırma programı Startupbootcamp İstanbul, 5 günlük “Selection Days” etkinliğine çağırdığı 27 girişimin arasından programda yer alacak 9 girişimi seçti. 1 Eylül’de başlayıp 8 Aralık’taki “Demo Day” sunumlarıyla sona erecek program için seçilen girişimciler, Startupbootcamp İstanbul’un partneri olan Borsa İstanbul Özel Pazar’a bir yıl ücretsiz üye olabilecek. Dünyada bir borsanın sıfırdan kurduğu ilk özel şirket pazarı olan ve sağladığı halka açılmadan pay alım-satımı imkanıyla girişimci ve yatırımcıyı bir araya getiren Borsa İstanbul Özel Pazar, bu 9 girişimci için eğitim, seminer ve networking etkinliklerine de ücretsiz katılım hakkı sunacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Borsa İstanbul Özel Pazar Müdürü Recep Bildik, “Dünyadaki önemli hızlandırma programlarından biri olan Startupbootcamp’in ülkemizde faaliyette bulunması ve bu tip programlar düzenlemesi girişimcilik ekosistemimizin gelişmesine katkı anlamında son derece önemli. Programa çok sayıda ülkeden çok sayıda girişimin ilgi göstermesi ülkemizdeki potansiyelin de bir yansıması. Startupbootcamp ile Özel Pazar arasındaki işbirliğimiz çerçevesinde verimli ve güzel bir başlangıç oldu” dedi.

Haberin Devamı

63 ÜLKEDEN 500’DEN FAZLA BAŞVURU ALINDI

Haberin Devamı

Startupbootcamp İstanbul’un 2015 programına katılacak girişimler robot teknolojileri, finansal teknoloji, büyük veri ve seyahat gibi sektörlerde faaliyet gösteriyor. 2015 programı için 6 kıta, 63 ülke ve 118 şehirden 500’den fazla başvuru alındı. Bu başvurular arasından 5 günlük “Selection Days” etkinliği için 12 ülkeden 27 girişim çağrıldı. Etkinliğin son iki gününde girişimciler 50’den fazla mentorla 20’den fazla görüşme yaptı. Seçilen 9 girişim, küresel mentor ve yatırımcı ağına erişecek. StartersHub’daki 6 aylık ofis imkanına ek olarak, 15 bin Euro nakit ve 450 bin Euro değerinde partner hizmetlerinden faydalanacak. Oylama sonucu programa katılmasına karar verilen girişimler ise şöyle:

1- Cloudhouse (Estonya):  Bulutta çalışan bilgisayar

Haberin Devamı

2- Eventbaxx (Almanya): Dijital hediye çantası

3- Monument (Türkiye): Kişisel fotoğraf ve video yönetim cihazı

4- MySlimCard (Ukrayna): Elektronik sadakat kartı

5- Nevereatalone (Fransa): Kurumiçi networking çözümü

6- Project Sebastian (Türkiye): Ağırlama servisleri platformu

7- SciRobot (Türkiye): Sosyal bilişsel interaktif robot

8- Segmentify (Türkiye): Akıllı öneri sistemi

9- Visionteractive (Türkiye): Sosyal medya bağlantılı pazarlama ekipmanları

BORSA İSTANBUL ÖZEL PAZAR HAKKINDA:

Özel Pazar; halka açılmadan pay alımı-satımı yapmak amacıyla şirketler ile yatırımcıları bir araya getiren web tabanlı ve üyelik bazlı bir platform. Şirketlere halka açılmadan finansman bulma, ortak olduğu şirketteki payını satmak isteyen şirket ortaklarına likide sağlama, yatırımcılara ise yaptıkları yatırımları likidite edebilecek alıcıları bulma olanağı sağlayan Özel Pazar, borçlanmadan kaynak sağlama, ortakları seçme ve şirket yönetimini kontrol etme şansı sunuyor. Ayrıca sertifikalı melek yatırımcılar Özel Pazar’da, dünyadaki en yüksek vergi avantajlarından yararlanabiliyor.

Daha ayıntılı bilgi için: www.bistozelpazar.com

STARTUPBOOTCAMP HAKKINDA:

Startupbootcamp, 2010 yılında Kopenhag’da kuruldu. 2014 yılında Avrupa’nın en büyük ve en iyi hızlandırma programı haline gelen Startupbootcamp, şu anda Londra’dan yönetiliyor ve Amsterdam, Berlin, Barselona, Singapur gibi 9 şehirde 11 programı ile faaliyet gösteriyor. Startupbootcamp, 2015 içinde Güney Afrika ve San Francisco programlarını da açacak. Startupbootcamp bünyesinde şimdiye dek 241 girişim hızlandırıldı. Bu girişimlerin yüzde 71’i yatırım aldı, girişim başına ortalama yatırım miktarı 600 bin Euro.

 

Hisse Başarıyla eklendi