Starbucks`a çok büyük ceza

13.11.2013 - 13:01 | Son Güncelleme :

Starbucks uzun yıllar birlikte iş yaptığı Kraft Foods ile olan sözleşmesini erken feshetmesinin bedelini ağır ödedi

https://i.bigpara.com/i/55big/349starbucks.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349starbucks.jpg">Starbucks uzun yıllar birlikte iş yaptığı Kraft Foods ile olan sözleşmesini erken feshetmesinin bedelini ağır ödedi. Starbucks Kraft Foods`un çatı şirketi Mondelez`e 2.76 milyar dolar ceza ödeyecek.

Starbucks dünyaca ünlü gıda şirketi Kraft Foods`a paketlenmiş kahve anlaşmalarını üç yıl erken bitirdiği için 2.76 milyar dolar ceza ödeyecek.

1998 yılından beri Starbucks`a paketlenmiş kahve satan Kraft Foods`un Starbucks ile olan anlaşması 2014 yılına kadar devam edecekti. Starbucks anlaşma şartlarını bozduğunu iddia ederek 2010 yılında sözleşmeyi tek taraflı feshetti.

Hürriyet`in haberine göre; Kraft konuyu ABD tahkim mahkemesine götürdü. Mahkeme Starbucks`ı haksız bularak 527 milyon doları yasal maliyetler olmak üzere toplam 2.76 milyar dolar cezaya çarptırdı.

2012`de yeniden yapılanan Kraft Foods Mondelez International çatısı altına girmişti. Starbucks bu parayı Mondelez`e ödeyecek. Kararın temyiz mercii de bulunmuyor.

Tahkim kararına güçlü bir şekilde karşıyız açıklaması yapan Starbucks konuyla ilgili Kraft`ın anlaşmamızın sorumluluklarını yerine getirmediğini düşünüyoruz. Bu nedenle iş performansımız zarar gördü. yorumunda bulundu.

Karar ardından Starbucks hisseleri yüzde 1.2 düşerken Mondelez hisseleri ise yüzde 3.3 arttı.

 

Hisse Başarıyla eklendi