S&P Türkiye kararını açıkladı

21.11.2014 - 19:34 | Son Güncelleme :

S&P Türkiye'nin kredi notunu teyit etti, görünüm negatif kaldı.

https://i.bigpara.com/i/55big/standard_poors_650_7.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/standard_poors_650_8.jpg">

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) Türkiye’nin BB+ notunu ve negatif görünümünü teyit etti.

S&P yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bu yılki gayri safi yurtiçi hasıla performansının en önemli unsuru olarak net ihracatı gördüğünü, iç talebin düşük olduğunu, liranın ise zayıfladığını belirtti. Açıklamada ayrıca Türkiye'nin büyüme potansiyelinin, özel sektörün büyük ve açık döviz pozisyonu gibi süregelen dış kırılganlıklardan kötü etkilendiğini düşünüyoruz ifadeleri yer aldı.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Kredi derecelendirme kuruluşunun değerlendirmesinde bu yıl cari açığın milli gelire oranının yüzde 5.2'ye gerileyeceği tahmini yer alırken, görünümün negatif olmasına neden olarak da 'Türkiye'nin dış finansmana büyük oranda bağımlılığının 2015'te sürme riski olması gösterildi.

S&P en son 23 Mayıs 2014’te notu ve görünümü teyit ederek “Türkiye’nin siyasi ikliminin daha az tahmin edilebilir hale geldiğini ve bu durumun dış şoklara dayanıklılığını ve uzun vadede büyümesini olumsuz etkileyebileceğini” belirtmişti.

 

Hisse Başarıyla eklendi