S&P`den ilginç rapor: Türkiye...

29.11.2013 - 09:05 | Son Güncelleme :

S&P`nin raporunda, Türkiye ve Brezilya`nın Avrupa ekonomisini resesyona sokabileceğini yazdı...

https://i.bigpara.com/i/55big/standard_poors_2.jpg

S&P`nin raporunda, Türkiye ve Brezilya`nın Avrupa ekonomisini resesyona sokabileceğini yazdı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, gelişmekte olan piyasalarda bülümenin tahmin edilenden daha fazla yavaşlaması halinde avro bölgesi ekonomisinin 2014 yılında son 6 yılda 3. kez olmak üzere resesyona girebileceği uyarısında bulundu.

S&P`nin, Avrupa, OrtaDoğu ve Afrika baş ekonomisti Jean-Michel Six yaptığı değerlendirmede Türkiye ve Brezilya gibi kalkınmakta olan ekonomilerini Dünya`nın büyük merkez bankalarının politikalarından etkilenmeye çok yüksek oranda açık olduklarını ve bu ülkelerin büyümesinde düşüşün avro bölgesini ağır vurabileceğini söyledi.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Six, Gelişmekte olan pipyasaların beklentilerden daha fazla yavaşlamasından kaynalanabilecek bir dış şok durumunda, avro bölgesinde büyümenin düştüğünü ve 3. kez resesyona girildiğini görebiliriz diye konuştu.

Six, avro bölgesi için gelişmekte olan piyasa riskinin özellikle Türkiye, Brezilya, Hindistan, Güney Afrika ve Endonezya`dan geldiğini belirterken, bu ülkeleri `kırılgan beş` olarak tanımladı. Sİx, bu ülkelerin yüksek cari işlemler açıklarının ve uluslararası sermaye akışlarına kırılganlıklarının, ornların global merkez bankası likiditesinde bir düşüşe karşı oldukça riskli hale getirdiğini vurguladı.

 

Hisse Başarıyla eklendi