Soros, Bulgar Telekom için Koç`a finansör olacak

01.07.2003 - 08:52 | Son Güncelleme :


Koç Holding, Bulgar Telekom`un özelleştirilmesi ile ilgili olarak proje finansmanı için George Soros, OPIC ve Dünya Bankası`nın yan kuruluşu IFC ile ön görüşmeler yapıldığını açıkladı

Koç Holding, Türk Telekom ile katıldığı Bulgar Telekom`un özelleştirilmesiyle ilgili olarak proje finansmanı konusunda ABD eski başkanlarından George Bush`un danışmanı olduğu The Carlyle Group, ABD`nin Denizaşırı Özel Yatırım Şirketi OPIC, para sihirbazı George Soros ve Dünya Bankası`nın yan kuruluşu IFC ile ön görüşmeler yapıldığını bildirdi.

Koç Holding`den Borsa`ya gönderilen açıklamada, dün bir gazetede çıkan haberde, Bulgar Telekom ile ilgili olarak Koç Grubu`nun George Soros, Carlyle Group, IFC ve OPIC`e ortaklık teklifi götürdüğünün belirtildiğine işaret edilerek, Koç Grubu anılan firmalarla proje finansmanı konusunda ön görüşmelerde bulunmuş olup, henüz kesinleşen bir durum mevcut değildir denildi. Koç Holding-Türk Telekom konsorsiyumu, Bulgaristan`ın en büyük özelleştirme projelerinden biri olan Bulgaristan Telekomünikasyon Kurumu`nun (BTK) ihalesine katılmıştı.

ABD eski Başkanı George Bush ve The Carlyle Group temsilcileri, 201 yılı Nisan ayında Türkiye`yi ziyaret etmiş, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç onurlarına İstanbul`da bir yemek vermişti. The Carlyle Group, Türkiye`deki temasları sırasında Koç Topluluğu ile çeşitli işbirliği olanaklarını görüşmüş, işbirliğinin uzun vadeli ve birçok sektörü içeren bir stratejik ortaklık olması planlanmıştı.

Carlyle-Koç işbirliğinin ilk adımı olarak iki grup internet üzerinden firmalar arası ticaret konusunda yatırım yapmak üzere anlaşmaya varılırken, kurulacak internet sitesinin yalnızca Türkiye`ye değil çevre ülkelere de hizmet vermesi kararlaştırılmıştı.

The Carlyle Group içinde bugünkü ABD Başkanı Bush`un babası olan George Bush`un yanı sıra ABD eski Dışişleri Bakanı James Baker ve eski Savunma Bakanı Frank Carlucci de danışman olarak görev yapıyor. Baba Bush, danışman kurulları içinde Carlyle Asia`da (Asya) kıdemli danışman pozisyonunda gösteriliyor.
 

Hisse Başarıyla eklendi