Son kolaylık

18.07.2003 - 09:37 | Son Güncelleme :


Ekonomik nedenlerle SSK ve Bağ-Kur primlerini ödeyemeyenlere son bir imkan daha tanıyacaklarını belirten Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu, bunun af olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyledi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, çeşitli ekonomik nedenlerle prim ödemelerini yapamayan SSK ve Bağ-Kur`lulara son kez olmak üzere prim ödeme kolaylığı getireceklerini söyledi. Bu çalışmanın af olarak nitelendirilmemesini isteyen Başesgioğlu, af söylentileri nedeniyle prim tahsilatında azalma olduğunu belirtti. Bakan Başesgioğlu, dün düzenlenen Yüksek Danışma Kurulu`nun 6. toplantısında yaptığı konuşmada, sosyal güvenlik kurumlarının, kendi gelir ve giderleri arasındaki dengesizlik nedeniyle her yıl Hazine`den önemli miktarda kaynak transferine ihtiyaç duyduklarına işaret ederek şunları söyledi:

`2002`de Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve SSK`nın Hazine`den almış olduğu miktar yaklaşık olarak 10 katrilyon lira civarında. 2003 bütçesine konan rakam 14.5 katrilyon.`

Sıkı takip başlıyor

Başesgioğlu, sigortalılara getirilecek olan prim affına IMF`nin itirazı ettiği anımsatılarak, affa ilişkin çalışmaların ne aşamada olduğunun sorulması üzerine, bu çalışmayı af değil, `Borçlarının yeniden yapılandırılması` olarak adlandırdıklarını kaydetti. Başesgioğlu, prim borçlarını düzenli ödeyenler arasında uygulamanın rahatsızlık yarattığını da kaydederek, son kez getirilen bu uygulamanın ardından, prim ödemelerini sıkı bir şekilde takip edeceklerini söyledi. Borçların yeniden yapılandırılmasına ilişkin miktarın sorulması üzerine de Başesgioğlu, SSK`nın 4 katrilyon, Bağ-Kur`un ise 10.5 katrilyon alacağı olduğunu ifade etti.

Bu arada, Bağ Kur`un yeniden yapılandırılmasını öngören yasa tasarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda kabul edildi. Tasarıya göre, özerk hale getirilecek kurumun yönetiminde tarım sigortalılarından bir temsilci yer alacak.


 

Hisse Başarıyla eklendi