Sktas Soktas Pamuk Ve Tarim Urunlerini Degerlendirme Sanayi Ve Ticaret A.s.`nin 07.08.1998 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

07.08.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :


"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
1) Mevsimsel olmakla birlikte, piyasadaki daralma nedeniyle ham bez imalatimiz normal kapasitesinden eksik olarak devam etmektedir. Toplam dokuma kapasitesinin yaklasik % 20`sine rast gelen bu imalat azalmasinin 1998 ikinci yariyil cirosuna etkisinin aylik yaklasik 700 bin ABD Dolari olacagi beklenmektedir. Hambez imalatindaki daralma nedeniyle olusan is gucu fazlaligi, kapasite artisi olan bolumlere kaydirilarak degerlendirilmektedir. Bununla birlikte, katma degeri yuksek olan urunlerdeki kapasite artislari ile, yilin son ceyreginden itibaren hambez nedeniyle olusan ciro azalmasinin aylik bazda telafi edilecegi beklenmektedir.
2) 27.01.1998 tarihli Gunluk Bulten`de duyurdugumuz gelecek yillardaki olasi modernizasyon yatirimlarini tesvik belgesine baglayabilmek amaciyla yaptigimiz yeni yatirim tesvik belgesi basvurumuza T.C. Basbakanlik Hazine Mustesarligi`nin 16.07.1998 tarihli yazisi ile yeni belge yerine mevcut belgemizin ayni amacla kullanilabilecegi yonunde cevap alinmistir." (IMKB BULTEN)
 

Hisse Başarıyla eklendi