Sizce borsada yükseliş sürecek mi?

12.02.2008 - 09:26 | Son Güncelleme :

Dikkat ederseniz olumlu ya da olumsuz haber artık çok sert hareketlere neden oluyor. Bu sebeple dikkat!

https://i.bigpara.com/i/55big/349borsayabanci.jpg

<ımg src="http://i.bigpara.com/i/55big/1202m1.JPG">

SİZCE BUFFET`IN AÇIKLAMALARI BORSALAR İÇİN YETERLİ Mİ? VE YÜKSELİŞ SÜRECEK Mİ? Görüşlerinizi belirtmek için tıklayın...

Endeks bugün  ABD’li dolar milyarderi Warren Buffett’ın bono sigortacılığı yapan MBIA, AMBAC ve FGIC tarafından sigorta edilmiş ve yerel yönetimler tarafından ihraç edilmiş bonoları almak üzere bir teklif sunduğu haberiyle çok sert yükseldi. Dikkat ederseniz olumlu ya da olumsuz haber artık çok sert hareketlere neden oluyor. Bu sebeple dikkat! Gerçi şu ortamda bu tür haberlere göre hareket etmenin doğrulu tartışılır. Bana göre çok yanlış…

Gelelim teknik analize. Bir önceki analizimizde hatırlarsanız yeni destek seviyelerimizden bahsetmiştik. 41 bin - 40 bin 600 ve 40 bin 200 seviyelerinin artık endeksin yeni desteklerinin olduğunu belirtmiştik. İşin açıkçası özellikle 40 bin 600’e kadar endeksin gerileme riskinin oldukça yüksek görüyordum. Gerçi piyasa 40 bin 954 puana kadar geriledi. Bugünkü ekstra haber gelmeseydi 42 bin seviyesin altında kapanışlar gördüğümüz için 40 binlere doğru da bir geri çekilme riski oldukça artmıştı. Ancak şu an için görülüyor ki piyasa günübirlik ağrı kesicilerle ayakta durma çabasında. Bugün benzer bu haberle 43 bin 500 direncine dayandık.

Soru şu: 43 bin 500  - 600 direnç bölgesi kırılır mı? Bugünkü işlem hacmi (yaklaşık 2 milyar YTL) fena değil… Başta ABD olmak üzere yabancı piyasalarda da yükseliş yönünde hareketler görünüyor. Büyük olasılıklı bir sonraki seansta 43 bin 600 direnç seviyesi yukarı doğru geçilecek. Ve endeksin ilk aşamada 44 bin 550 seviyesine doğru hareketlenmesi beklenebilir. Bu seviye hacimli kırılırsa hedef 46 bin. Ancak olası yükselişte bu seviyeye dikkat. Zira her yükselişler satış fırsatı olarak kullanılıyor. Bugün endeksin yüzde 5,31 oranında yükseldiği göz önüne alınırsa kar satışları riskinin direnç seviyelerinde (44 bin 550 – 46 bin) gelme olasılığı hayli yüksek. Olası geri çekilmelerde ise 43 bin seviyesinin altına sarkmalar 42 bin desteğini yeniden gündeme getirecek. Bugünkü hareketle 42 bin desteğinin önemi yine arttı. Bu seviyenin altında yapılacak kapanışlar hatta sarkmalar yeniden 40 binlerin altının görülme riskini artıracaktır. Dikkat!!!

Mehmet ÇOBAN / bigpara.hurriyet.com.tr

 

Hisse Başarıyla eklendi