Şirin`den, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan`a ikinci Telsim sorusu

17.03.2006 - 10:35 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
ANAP Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan`a, Sonunda kızınızın 5 Eylül`de Telsim`i ziyaret ettiğini kabul ettiniz. Kızınız, 14 Kasım`da Vodafone yöneticileriyle Telsim`i ziyaret etti mi? diye sordu.
Şirin, gensoru sırasında yönelttiği soruların yanıtsız kaldığını ifade etti. Unakıtan`ın, soruların çoğuna demagojiyle cevap vermeye çalıştığını, ancak başarılı olamadığını öne süren Şirin, şu soruları yöneltti:

Sonunda kızınızın 5 Eylül`de Telsim`i ziyaret ettiğini kabul ettiniz. Kızınız, 14 Kasım`da Vodafone yöneticileriyle birlikte olmak üzere Telsim`i ziyaret etti mi; evet mi hayır mı? Kızınız Telsim`e toplam 1 kere mi gitti, 4 kere mi?
Kızınızın Telemobil şirketi, TMSF ve Telsim yöneticilerine, HP IPAQ marka cep bilgisayarından kimlere, kaç adet hediye etti?
Şirin, bir başka yazılı açıklamada da Hakkâri Belediye Başkanı Metin Tekçe`nin, TBMM Şemdinli Komisyonu`ndaki Ben Türk değilim, Türkiye`liyim ifadelerine yer vererek, bu sözlerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın çeşitli tarihlerde ettiği sözlere çok benzediğini savundu.

Üst kimlik
Şirin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, 73 milyon için sigortadır. Bizi, Kürt`ü, Laz`ı, Çerkez`i, Türk`ü ile birleştiren bir üst kimliktir. Bu ifademden rahatsız olanlar da var. Onlara bazı bilimsel çalışmalar yapmalarını tavsiye ederim dedi.
 

Hisse Başarıyla eklendi