Sıra, Sivil Topluma Geldi

24.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


KALDER Başkanı Argüden, `Kongrede katılımcılar açısından zenginlik yaşadık. 40 şehirden ve 10 civarındaki ülkeden 2 binin üzerinde katılımcı geldi. Bunların üçte biri, kamu sektöründendi` dedi.


Bir `Kalite Kongresi` daha tamamlandı. Kongre`nin ardından verilen `Kalite ödülleri`nde sevinenler, bu yıl Eczacıbaşı`nın Artema Armatür`ü ile Ata Yatırım şirketi olurken, `büyük ödül`ler sahipsiz kaldı. `Başarı ödül`lerini kucaklayan iki firmanın yöneticileri, kongre finalinde sevinçli anlar yaşarken, ödülleri kaçıran öteki firmaların mensupları, oldukça üzüldüler. Kalite Ödülü Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gündüz Ulusoy, büyük ödül verilmemesini, saha ziyaretlerine kalan kuruluşların mükemmellik yolunda önemli aşamalar kaydetmelerine rağmen, ödülün gereklerini tam olarak yerine getirildiği kanaatine ulaşılamaması olarak açıkladı. Prof. Dr. Ulusoy, şirketlerin öz değerlerine ve mukayeseye önem verdiklerini ve firma bazında da rekabet gücüne dikkat ettiklerinin altını çizdi.
`Kamu Yönetiminde Kalite` olarak belirlenen milenyumun bu ilk kongresini ve somut sonuçlarını değerlendiren Kalite Derneği (KALDER) Başkanı Dr. Yılmaz Argüden, katılımcılardan oldukça memnundu.


Gelecek bilimci Alvin Toffler ve yeni ekonomi uzmanı Kelly Kelvin gibi düşünce ustalarının ağırlandığı kongreye 10 ülkeden konuklar geldiğini belirten Dr. Argüden, yurt çapında ise 40 şehirden gelen katılımcıların, 11 ayrı oturumu izlediğini ve 2 bin üzerindeki katılımcıdan, üçte birinin kamu sektöründen geldiğini ifade eden Dr. Argüden, `Bence en somut sonuç buydu` dedi. Gelecek yıl yapılacak kongrenin ana konusu ise `Sivil Toplumda Kalite`. Dr. Argüden, toplumun her kesiminde toplam kalite anlayışına inancın yaygınlaştığını, demokrasinin yerleşmesi ve yaşanan değişimin ancak `kalite`yi yakalamakla sağlanacağının artık anlaşıldığı görüşüyle, 2001`de konunun `sivil toplum` ve sivil toplum örgütlerini kapsadığını kaydetti.
KALDER ile birlikte kongreyi düzenleyen TÜSİAD`ın Başkanı Erkut Yücaoğlu da, kapanış konuşmasında, Toffler`in düşüncelerine gönderme yaptı ve `Türkiye, hem 100 yılı birarada yaşıyor. Bazı kesimler, son yüzyılın başında, bazı kesimler de sonunda. Bu nedenle yapısal ve ekonomik reformlara hızla devam etmeliyiz` dedi. Yücaoğlu, Türkiye`nin Avrupa`dan aldığı yasalarla yarattığı devlet zırhının, aşırı koruyucu yapısının ancak reformlarla yeni bir dünya yaratacağını belirtirken, uygulanan ekonomik programlarda `kamu maliyesi`nin yarattığı zaafları anlattı.
(FİNANSAL FORUM)

 

Hisse Başarıyla eklendi