Şimşek: Referandumdan hayır çıkarsa...

10.04.2017 - 11:21 | Son Güncelleme :

Başbakan Yardımcısı Şimşek, referandumdan hayır çıkarsa orta-uzun vadeli fırsatın kaçmış olacağını, bunun kalıcı olarak yüksek risk primi demek olacağını belirtti.

https://i.bigpara.com/i/55big/mehmet_simsek11.jpg

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bir televizyon kanalında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

ENFLASYONDAKİ YÜKSELİŞ KURDAN KAYNAKLANIYOR

*Enflasyonda hafif bir yükseliş var bu arzuladığımız bir şey değil, bu durum kur ve gıdadan kaynaklanıyor.

*Türkiye'deki belirsizlikler ortadan kalkınca normalleşme süreciyle birlikte bu etkiler de değişecek, belki de aşağı yönlü etkisi olacak.

Haberin Devamı

*Referandumun siyasi belirsizliği ortadan kaldırmasıyla Türkiye'nin uzun vadeli görünümü muazzam şekilde pozitife dönüşecek.

DÖVİZ KURLARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

REFORMLAR HIZLANACAK

*Hazırladığımız reformları sistematik şekilde uygulama fırsatı olmadı, 2017 Mayıs ayından itibaren her alanda kalan reformları hızlandıracağız.

*Yapılacak reformlar vergi, yargı ve yatırım ortamının iyileştirilmesi gibi reformlar olacak... Türkiye yüzde 6'lık hızlı büyüme patikasına girecek.

'HAYIR' ÇIKARSA RİSK PRİMİ KALICI OLUR

*Referandumdan hayır çıkarsa orta-uzun vadeli fırsat kaçmış olacak, bu kalıcı olarak yüksek risk primi demek; siyasi gerginlik hayırda evete oranla daha çok artar.

TOPARLANMA İVME KAZANABİLİR

Haberin Devamı

*Bu sene toparlanma bir miktar ivme kazandı.

*Çevremizdeki jeopolitik riskler ilelebet kalıcı olmayacak, yarın bir gün Türkiye buraları yeniden inşaat edecek bunu konuşuyor olacağız.

 

Hisse Başarıyla eklendi